Русенският окръжен съд остави в ареста 18-годишния обвиняем за убийството

...
Русенският окръжен съд остави в ареста 18-годишния обвиняем за убийството
Коментари Харесай

Сексуален е мотивът на убийството в с. Щръклево, сочи разследването

Русенският областен съд остави в ареста 18-годишния обвинен за убийството на стара жена в село Щръклево. Прокуратурата изиска най-тежката мярка за неотклонение " Задържане под стража ". Според обвиняването претекстът на убийството е полов. 82-годишната жена е жертва на блудствени дейности, след което е била умъртвена. Престъплението е осъществено на 1 януари, сочи следствието. Безжизненото тяло на пенсионерката е намерено в дома й от нейния наследник ден по-късно. Задържаният юноша е живял в съседство на старата жена.

По-рано през днешния ден от прокуратурата и полицията в Русе дадоха ексклузивен брифинг. Подробности по случая оповестиха окръжният прокурор Георги Георгиев, наблюдаващият прокурор Диана Неева и заместник-директорът на ОДМВР – Русе комисар Явор Димитров.

В къси периоди по делото са осъществени редица оперативно-издирвателни и процесуално-следствени дейности - огледи, претършуване, конфискувани са материални доказателства, разпитани са очевидци, назначени са експертизи, през вчерашния ден е извършен и следствен опит на място. В хода на работата са взели участие и психолози от Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи. Така, още в границите на 24-часовото задържане по ЗМВР на 18-годишния, е открито, че той е причинителят на тежкото закононарушение. Спрямо него е повдигнато обвиняване. Предстои назначението на психическа и психиатрична експертиза на младежа. Според прокуратурата той е съзнавал дейностите си и е изразил страдание за стореното, признал се е за отговорен в обясненията си, като претекстът му е бил полов.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев и заместник-директорът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе комисар Явор Димитров оповестиха, че ще бъде увеличено полицейското наличие в дребните обитаеми места в района и ще се засилват напъните в работата по откриване и попречване на закононарушения, ориентирани към самотно живеещи хора в по-обезлюдените територии. Те подчертаха, че взаимоотношението сред двете институции е на извънредно високо равнище, за което приказва и обстоятелството, че през последните няколко години няма случай на неразкрито ликвидиране в Русенско.

" Искам да уверя всички поданици на дребни обитаеми места в региона, че полицията прави всичко допустимо ", съобщи комисар Димитров и напомни, че от няколко години от ОДМВР-Русе има основана организация и мобилни полицейски екипи посещават ежеседмично дребните обитаеми места по график, като беседват с жителите и кметовете във връзка проблеми, свързани със сигурността и престъпността. От своя страна окръжният прокурор моли към жителите да бъдат също дейни и да подават сигнали, в случай че нещо ги тормози, с цел да могат да бъдат взети ограничения навреме от институциите и да не се стига до такива случаи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР