Русенката, която два пъти беше съдена от Топлофикация София за

...
Русенката, която два пъти беше съдена от Топлофикация София за
Коментари Харесай

Топлофикация София пак съди жена от Русе, която никога не е живяла в столицата

Русенката, която два пъти беше съдена от " Топлофикация София " за отговорности, каквито няма, а по-късно получи извинения за грешката, още веднъж се оказва подсъдима.

Дружеството този път чака от нея да заплати 6500 лв. дружно с още трима души, с които, съгласно исковата молба, дели един апартамент в кв. " Дружба " в столицата, заяви Българска национална телевизия.

Цанка Димитрова в никакъв случай не е живяла и не е имала парцел в столицата. Въпреки това към този момент за трети път сдружението я съди като длъжница.

Първият път е през 2015 година, когато научава, че дължи 2300 лв.. Тогава от сдружението признават, че е станала неточност – на софийския адрес живее съименничката ѝ Цанка Найденова и по неразбираеми аргументи към нейното име е присъединено ЕГН-то на русенката.

По случая Софийската районна прокуратура се произнася, че има корист с персоналните ѝ данни. През октомври предходната година получава запорно известие, като сумата към този момент е скочила на 9350 лв..

След като закупи популярност, въпросът на Цанка Димитрова се разплете - правосъдният реализатор ѝ върна взетите пари, а от " Топлофикация София " ѝ се извиниха за грешката с обяснението: " Това е станало в интервал, когато са разполагали единствено с имена - базата им данни, и тогава, някак си, и аз не знам, след към този момент като се появява Имотният указател, моето ЕГН се появява там ", споделя Цанка Димитрова.

Но насладата на русенката била къса, единствено до 5 януари, когато научава, че " Топлофикация София " още веднъж я съди. А сред документите, които получава, попада и компютърна информация от Агенцията по вписванията на лист на живеещите в бл. 62, където против името на Цанка Найденова е вписано ЕГН-то на Цанка Димитрова.

" И аз запитвам – кой ми открадна на мене самоличността? Госпожа Цанка Стефанова Найденова, която действително е живуща на този адрес, " Топлофикация " ли злоупотребява или работите дружно? Чудя се по какъв начин моето ЕГН стои против име, което дори не е моето, аз съм Димитрова, не съм Найденова ", съобщи Цанка Димитрова.

От " Топлофикация София " изясняват, че " повторното завеждане на иск е вследствие на пропуск на съда при връчване на правосъдните бумаги ". Тоест вместо в София погрешно са изпратени в Русе. И сдружението отдръпва исковата си молба, като още веднъж ѝ сервира извинения.

Но по този начин и не излиза наяве за какво, откакто уточнението за грешката е направено на 26 октомври предходната година, два месеца по-късно още веднъж е подсъдима. Цанка Димитрова към този момент си е наела юрист и е решена този път да извърви пътя до дъно.

" В последна сметка, в случай че армията от юристи на " Топлофикация " потвърдят, че аз съм госпожа Цанка Стефанова Найденова с въпросното ЕГН, да ми даде нотариален акт, където аз живея в този апартамент, тогава с най-голямо наслаждение ще си платя 2-те хиляди лв. и ще се сдобия с 2/3 парцел в София. Какъв шанс! ", сподели още Цанка Димитрова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР