Русе. Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт

...
Русе. Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура – Русе предаде на съд шофьор, блъснал и по непредпазливост причинил смъртта на геодезист, работил на пътя

Русе. Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт против 58-годишен водач на товарен автомобил, който нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, блъснал геодезист на пътя и предизвикал гибелта му – закононарушение по член 343, алинея 1, б. „ в “ вр. член 342, алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от Окръжна прокуратура - Русе .

Обвинението против П.Н. е за това, че на 28.09.2020 година, на път III-2302, км.10+100 Семерджиево-Ветово, в землището на с. Семерджиево, общ. Ветово, обл. Русе, при ръководство на товарен автомобил „ Пежо “, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата – като лидер на товарен автомобил не направлявал уредите за ръководство на автомобила и по несъобразителност предизвикал гибелта на Л. П. По време на случая потърпевшият Л.П. и негов сътрудник, правили геодезическо снимане за рехабилитация на пътен сектор – път ІІІ-2302-Червена вода Семерджиево- Ветово-Сеново, от км. 0+000 до км.17+855- сектор с дължина 17,855км. След като бил блъснат от товарния автомобил, потърпевшият Л.П. бил откаран в УМБАЛ „ Канев “ АД – Русе, а по-късно в Клиника по незабавна неврохирургия на МБАЛСМ „ Н.И.Пирогов “ – София, където макар извършеното лекуване, на 15.10.2020г. умрял.

Предстои насрочване на делото за разглеждане пред съда.

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България и член 16 от Наказателно-процесуален кодекс обвиненият се счита за невиновен до определяне на противното с влезнала в действие присъда.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР