Русе. Днес отбелязваме Световния ден за възпоменание на жертвите от

...
Русе. Днес отбелязваме Световния ден за възпоменание на жертвите от
Коментари Харесай

Областната управа - Русе отправи послание за разумно поведение на пътя

Русе. Днес означаваме Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи. Това оповестиха от пресцентъра на Областна администрация - Русе . Началото на самодейността е сложено през 1995 година от Европейската федерация на жертвите от ПТП, като през първите години се отбелязва единствено в Европа. Много бързо добива световна известност и през 2005 година е разгласен с резолюция на Организация на обединените нации за Световен ден за възпоменание, който се отбелязва всяка година, в третата неделя от месец ноември.

Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе се включват в отбелязването на Деня, като насочат апел към необятната общност за отговорно държание на пътя, както от страна на водачите на моторни транспортни средства, по този начин и към пешеходците. „ Последиците от неразумното държание на пътя могат да бъдат ужасяващи! Редно е да се замислим преди да настъпим педала на газта или да предприемем рискова маневра. Животът би трябвало да бъде водеща полезност. “, сподели регионалният шеф Борислав Българинов. „ Нека подходим със примирение пред страданието и болката на потърпевшите при пътнотранспортни произшествия! “, добави още той.
Днешният апел на акцията звучи оптимистично: „ Ние НЕ желаеме животът ни да е спомен за жертвите, а желаеме да го живеем ЗАЕДНО! “.

Основна цел на Организация на обединените нации е до 2030 година да се реализира 50% понижение на каузи на транспортните средства, които пътуват над допустимото ограничаване на скоростта. Именно скоростта на придвижване е и във фокуса на събитията, които се провеждат в целия свят за отбелязване на Деня през 2021-а. Несъобразената скорост е една от основните аргументи за настъпили тежки ПТП-та, както по света по този начин и у нас. Доказано е, че увеличението на междинната скорост е директно обвързвано, както с вероятността от пораждане на злополука, по този начин и с тежестта на следствията от нея. Според проучване на Световната здравна организация, всяко нарастване с 1% на междинната скорост води до 4% нарастване на риска от злополука.

От Европейската федерация на жертвите от ПТП (FEVR – European Federation of Road Traffic Victims) е възложен достъп до разнообразни осведомителни и просветителни материали, като всички те може да се употребяват гратис и свободно при изискване, че не се трансформират или отстраняват съществуващите лога. Те са налични на следния уеб адрес: https://worlddayofremembrance.org/#top.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР