Русе. Днес бе даден официалният ре-старт на “Европа Директно Русе

...
Русе. Днес бе даден официалният ре-старт на “Европа Директно Русе
Коментари Харесай

“Европа Директно Русе” ще е близо до гражданите и в следващите 5 години

Русе. Днес бе даден формалният ре-старт на “Европа Директно Русе ” – центърът, който от 2008 година обезпечава елементарен и бърз достъп на жителите до информация за Европейския съюз. Тази година неговото управление кандидатства и завоюва доверието на Европейската комисия, което го подреди измежду други 12 центъра в цялата страна, които ще продължат активността си в идващите 5 години. Това оповестиха от пресцентъра на Общината.

„ Връзката сред обособения жител и европейските институции е основна за развиването на обединена Европа, по тази причина в лицето на Община Русе постоянно може да намерите сътрудник за реализирането на своите хрумвания и събития “. С тези думи заместник-кметът Златомира Стефанова се обърна към мениджъра на Европа Директно Русе Ирина Стоянова.

Официален посетител на събитието бе и Бойко Благоев, консултант „ Информация и връзка “ в Представителството на Европейската комисия в България, който означи някои от новите провокации и функционалности на мрежата Европа Директно в подтекста на сегашния програмен интервал.

Своите благопожелания към мениджъра на офиса насочи и Мими Корнажева, шеф на Българо-румънски интер-университетски Европа център (БРИЕ), а деветокласникът от Националното учебно заведение по изкуствата " Проф. Веселин Стоянов " Веселин Желев от класа по акордеон на Владо Минчев, поздрави гостите на събитието с известни музикални пиеси.

Европа Директно Русе е част от европейската мрежа от осведомителни центрове EUROPE DIRECT, която се ръководи от Генерална дирекция „ Комуникации “ на Европейската комисия. Основната им задача е да поддържат връзка с локалните общности по отношение на ролята и дейностите на Европейския съюз, като употребяват разнородни информационни принадлежности – събития, обществени мрежи, изявления в медиите, електронни бюлетини, уеб страници и други Експертите в офисите показват европейските начинания и политики и ги разискват с жителите, събират отзиви и противоположна връзка и по този метод вършат работата на европейските институции по-ясна, а пълномощията на Европейски Съюз по-разбираеми.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР