Румен Радев уважи откриването на учебната година в най-малката община

...
Румен Радев уважи откриването на учебната година в най-малката община
Коментари Харесай

Радев зове за още инвестиции в образованието

Румен Радев почете откриването на образователната година в най-малката община в България – Трекляно.

По думите му мястото не е инцидентно – всички 19 обитаеми места в общината са имали свое лично учебно заведение, само че с течение на годините е останало единствено едно, това в Трекляно. В него учат 30 деца в смесени паралелки.

„ Когато едно учебно заведение се закрие – въпрос на време е и цялото обитаемо място да се закрие. Затова страната би трябвало да спре да се изтегля от дребните общини. Инвестициите, които се вършат – и в поправки на здания, и за по-големи заплати на учителите, колкото и да са нужни, не са задоволителни да подсигуряват качествено обучение “, разяснява президентът.

Според Румен Радев устойчивата смяна на страната ще стартира с смяна в просветителната политика.

„ Образованието би трябвало да се трансформира в народен стратегически приоритет и това би трябвало да бъде приоритет на всяко едно държавно управление, без значение кой печели изборите. Защото демократично и проспериращо общество се гради от образовани хора “, разяснява Радев.

Той посочи, че за последно Богдан Филов е посещавал учебното заведение в Трекляно. Радев съобщи, че би трябвало да се намерения за новаторски форми на образование и да се влагат средства в нови кабинети по естествени науки и физкултурни салони.

В празничния 15 септември президентът отхвърли да разяснява политически тематики.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР