Румен Радев предприе нова тактика днес, като се изказа в

...
Румен Радев предприе нова тактика днес, като се изказа в
Коментари Харесай

Радев с нова тактика: Взе да защитава Божков

Румен Радев предприе нова тактичност през днешния ден, като се изрече в пола за укриващия се в Дубай обвинен предприемач Васил Божков. Според президента Божков звучи по-убедително от обвинителите.

Радев дефинира като лекомислен и сложен за реализация възможен политически план на предприемача Васил Божков, който обвинен за 18 закононарушения и обитава в Дубай, излиза наяве от обява в „ Дневник “.

По време на посещаване в Генерал Тошево президентът разяснява последните обвинявания на Божков към ръководещите. Според него разкритията за интимните връзки с едрия бизнес оставят чувството за замяна и за тежки зависимости в изпълнителната и законодателната власт.

" Смущаващо е, че обвиненият Божков звучи по-убедително от неговите обвинители, а още по-смущаващо е, че информацията, която дава се удостоверява от представители на държавното управление макар опитите за неглижиране на обстоятелствата ", съобщи Радев.

В коментар на видеозаписа, в който министърът на земеделието приканва производители " да се придържаме, че няма измами с евросубсидиите и всичко е наред ", президентът съобщи, че тя е изрекла на глас цялата философия на кабинета - разпределение на пари на околните до властта компании без оглед на крайния резултат и прикриване на измамата. Според него с последвалите пояснения по тематиката " има опити да ни накарат да не имаме вяра на това, което чуваме, само че няма по какъв начин да стане ", написа „ Дневник “.

" При тези кавги за Брюксел ще става все по-трудно да поддържа корупционното статукво в България ", сподели още Радев, представен от пресслужбата си. Той добави, че европейските средства следва да се разпределят транспарантно и да доближават до работещите производители. Радев не пропусна да подлага на критика властта и за дейностите против ковид. На въпрос за възможното удължение на изключителната епидемиологична конюнктура той уточни, че към момента няма ясни критерии за стъпките, които се подхващат. " Влязохме в това изключително състояние без някакви ясни критерии и излизаме от него внезапно също без ясни критерии. Тук за е мен огромният риск ", е мнението на президента.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР