Румен Радев печели президентските избори на първи тур. Това сочат

...
Румен Радев печели президентските избори на първи тур. Това сочат
Коментари Харесай

"Галъп": Румен Радев печели президентските избори на първи тур

Румен Радев печели президентските избори на първи тур. Това сочат данните от изследване на " Галъп интернешънъл болкан ", извършено измежду 1009 пълнолетни жители лице в лице с таблети в интервала от 10 до 17 октомври по поръчка на БНР.

Ако изборите за президент и вицепрезидент бяха предходната неделя (17 октомври), за Румен Радев биха дали своят вот 51.2% от гласуващите, за Анастас Герджиков - 22.5%, за Мустафа Карадайъ - 7.9%, за Лозан Панов - 6.2%, за Костадин Костадинов - 3.1%, за Милен Михов - 1.6%, за Веселин Марешки - 1.1%. С " Не поддържам никого " биха дали своят вот 2.7% от гласоподавателите.

Останалите проценти се разпределят измежду други претенденти, измежду които личат Волен Сидеров, Валери Симеонов и други, оповестява БНР.

От имащите право на глас 56.4% споделят, че ще гласоподават сигурно на президентските избори. За да бъде определен президент на първи тур в изборите би трябвало да са взели участие половината плюс един от имащите право на глас, а за желания претендент да са дали своят вот 50 на 100 от тях плюс един.

" Данните за структурата на настройките и евентуалната интензивност демонстрират опция президентските избори да завършат и в единствен тур. С оглед на последните събития обаче тази опция не е преобладаваща. Цели четири седмици въпреки всичко остават сред края на терена на проучването и изборите на 14 ноември ", разясняват от " Галъп интернешънъл болкан ".

*Данните са от проучване на " Галъп интернешънъл болкан " за Българското национално радио, извършено лице в лице с таблети, измежду 1009 пълнолетни българи, в интервала от 10 до 17октомври. То не регистрира събитията от последните дни. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната.Абсолютната оптималната неточност е ±3,1% при 50% дялове. 1% от цялата извадка се равнява на към 55 хиляди души.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР