Румен Радев изрази съжаление, че много от медиите, по думите

...
Румен Радев изрази съжаление, че много от медиите, по думите
Коментари Харесай

Радев коментира случая със сина му

Румен Радев изрази страдание, че доста от медиите, по думите му, са повторили " сляпо опорките на кафявите уеб сайтове за обилен ваучър в заведение, за арести, за отвеждания в РПУ, арестувания, нарушение на ограничения, отвод на родители на приберат децата си. “

„ Медиите имате всичките запаси да ревизирате обстоятелствата и едвам тогава да информирате необятната общност, сподели президентът. Дължите го най-много на тези младежи, които на прага на своето пълноправие са директно наранени от операциите и таман в този момент те образуват своето отношение към институциите и медиите, добави той. Не съм проверяващ орган, аз знам това, което съм приказвал с доста от момчетата “, сподели още Радев.

„ От началото на моя мандат фамилията ми е подложено на непрекъснати офанзиви и аз нямам желание повече да разясня този режисиран скандал “, съобщи Румен Радев.

На въпроса за отчета на Европейската работа за битка с измамите - ОЛАФ за нередности в социална поръчка за закупуването на високопроходими коли за Министерство на вътрешните работи, Румен Радев съобщи:

 „ Нуждаем се от всеобхватно и цялостно следствие по отчета на ОЛАФ, което да се основава на всички документи по случая, а освен на селективно поднесени. “

По думите на президента разбираемо е и ръководещите да се тормозят - в случай че има нарушаване в публичната поръчка и след това те са я отстоявали пред Комисия за защита на конкуренцията и са сключили контракт.

Държавният глава чака от медиите да бъдат, по думите му, не по-малко дейни и по други констатации на ОЛАФ като констатациите на ОЛАФ и Европейска комисия за " крупните злоупотреби в Агенция " Митници ", които облагодетелстват по техни отчети избрани компании и лица на висши обществени длъжности в България, само че ощетяват европейския бюджет ".

Радев добави, че по планове на комисията за интервала 2015-2018 година цената на загубите възлиза до 1 милиарда лева дружно с дължимите лихви. Колкото и в този момент този скандал да се потиска преди изборите, след изборите най-вероятно България ще би трябвало да заплаща, както ще плащаме и големите заеми, които сега харчим, разяснява президентът.

Президентът Радев отговори на журналистически въпроси преди присъединяване си в откриването на 14-ата Национална археологическа галерия " Българска археология 2020 " в Националния археологически институт с музей при Българска академия на науките.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР