Румен Радев и Илияна Йотова са новите-стари президент и вицепрезидент

...
Румен Радев и Илияна Йотова са новите-стари президент и вицепрезидент
Коментари Харесай

Екзитпол реалността: Румен Радев пак е президент на България

Румен Радев и Илияна Йотова са новите-стари президент и вицепрезидент на България. Те печелят втори мандат с голяма преднина пред съперниците си проф. Анастас Герджиков – полк. Невяна Митева.

Екзитполовете на другите социологически организации дават над 63% от гласовете в интерес на двойката Радев – Йотова, до момента в който за съперниците им остават под 35%. Останалите гласове са отишли в интерес на опцията " Не поддържам никого ". При това, наклонността денем беше за увеличение на разликата. Като безспорни цифри обаче нищо чудно Радев да печели с най-малкия брой гласове, с които е печелил президент след 1989 година - към 1,5 млн. гласа, т.е. половин милион гласа загуба по отношение на успеха за първия му мандат.
Илияна Йотова гласоподава за съдбоносен и самоуверен президент
„ Гласувах за съдбоносен и самоуверен човек за президент на България. Гласувах за човек на дълга, за човек, посочил, че за него най-съществен...

Към 16:00 часа, екзитполът на " Галъп " дава още по-съкрушителна победа на Радев и Йотова – 65,9%, до момента в който за Герджиков и Митева остават единствено 31,4%. Останалите 2,7% са дали опцията " Не поддържам никого ". Според " Алфа Рисърч " успеха на Радев е 63,9% на 33,1%.

При екзитполовете е допустима неточност в границите на 3 до 5%, от време на време е имало и по-голямо разминаване, само че надали е допустимо при такива цифри да има неточност, която да преобърне гласуването.

Хората се измориха от избори, измориха се от пандемия. Няма смисъл, тя успеха е ясна - по този начин Румен Радев заключи протичащото се пред Българска национална телевизия. Ако се резервира това съответствие, по-сериозна победа надали може да има, добави вицепрезидентът Илияна Йотова.

Избирателната интензивност наподобява ще е по-ниска, в сравнение с първи тур. Тогава беше 40,50%, към 16:00 часа през днешния ден (21 ноември) е едвам 24,12%. Вече има данни, че в Турция изборната интензивност е доста по-ниска, в сравнение с 14 ноември, а към 16:00 часа в България минимум хора са отишли да гласоподават в област Кърджали - под 13%. Според " Алфа Рисърч " изборната интензивност е 33,7%.
Бойко Борисов: Резил ще е, в случай че Румен Радев остане президент (ВИДЕО)
„ Гласувах против това полицейско принуждение, тази полицейщина ден преди изборите да влезе полиция в СУ " Свети Климент Охридски " и дру...

Иначе санкции (между 2000 и 5000 лева) за издание на планирани резултати преди края на изборния ден ще има за " 24 часа ", организация ПИК, организация БЛИЦ и " Фрогнюз ". Първите три осведомителни източника постоянно биват глобени по избори за оповестяване на планирани резултати по време на деня.

Още:

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР