Румен Радев е с най-високата заплата сред колегите на Балканите.

...
Румен Радев е с най-високата заплата сред колегите на Балканите.
Коментари Харесай

ИЗНЕНАДА! Радев бие по заплата колегите си, стана ясно колко взимат на Балканите

Румен Радев е с най-високата заплата измежду сътрудниците на Балканите. Според македонският уебсайт Pari, който събира обществено налични данни за заплатите на президенти, министър председатели и министри в близките страни, на база на междинните заплати, числата демонстрират всичко:
Заплата на президента на Македония Стево Пендаровски сега е е 93 000 денара (1512 евро), а с новото нарастване, което би трябвало да последва, заплатата му би трябвало да стане 163 000 денара (2650 евро).
Президентът на Сърбия Александър Вучич също е получил нарастване на заплатата тази година, като с това нарастване тя възлиза на 1700 евро. С най-висока заплата в тази част на Европа е президентът на Словения Наташа Пирц Мусар, чийто приход е 3322 евро на месец, оповестява БТВ.
Президентът на Хърватия Зоран Миланович получава 3000 евро за поста, който заема. Членовете на президентството на Босна и Херцеговина Денис Бечирович, Желка Цвянович и Желко Комшич печелят 2922 евро на месец на постовете си. По заплата незабавно след тях е последния президент на Черна гора Мило Джуканович, чиято заплата от 2420 евро би трябвало да бъде наследена от новия победител в изборите Яков Милатович.
Изчисленията на база формалните данни на Национален статистически институт демонстрират, че във фишовете на депутатите в 49-то Народно заседание на България ще бъдат на стойност 6381 лева Заплатите на премиера, на ръководителя на Народно събрание и президента се пресмятат въз основата на депутатските заплати. Така те също са обновени и по този начин Румен Радев ще получава 12 762 лева на месец, което е 6525 евро и е най-високата заплата в района.
Заплатите на президентите в евро:
България – 6525 евро
Словения – 3 322 евро
Хърватия – 3000 евро
Черна гора – 2420 евро
Босна и Херцеговина – 2922 евро
Сърбия – 1700 евро
Македония – 1512 евро
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР