Румен Христов е председател на СДС. Един от основателите на

...
Румен Христов е председател на СДС. Един от основателите на
Коментари Харесай

СДС: По-ниски данъци, по-високи доходи


Румен Христов е ръководител на Съюз на демократичните сили. Един от създателите на Съюз на демократичните сили в община „ Студентска “. Доктор по стопанска система. Бил е зам.-министър и два пъти министър на земеделието и храните. Съветник на президента Желев и основен секретар на президента Стоянов. Народен представител от Реформаторския блок в 43 Народно събрание.Румен Христов е лидер на листата на ГЕРБ-СДС в 23 МИР в София. Живее на територията на 23 МИР от 36 години. Женен. Съпругата му е юрист, щерка му е магистър по стратегически маркетинг, приключила в Лондон.

- Г-н Христов, виждате ли в партиите, които загряват за Народното събрание, лицата на смяната, която желаеха протестърите?

- За страдание не виждам такива. Може би първоначално имаше в действителност рационални цивилен претенции, най-много от младежи, които желаят по-бърза и по-радикална смяна, само че те бяха заглушени и яхнати от „ изпечени “ политици и професионални протестъри, като Мая Манолова – дълги години блестящо острие на Българска социалистическа партия, Татяна Дончева – различен изтъкнат представител на социалистите, Александър Томов и Румен Петков – също от аления тим. Редом до тях застанаха с комсомолски жар изхвърчалите от кукувичето гнездо на Кунева (по Костов) – Димитър Делчев и Настимир Ананиев. Появиха се и нови фигури, самоопределили се като „ Отровното трио “. Какво да кажем за тази компания?! Думите са непотребни..

- Не казахте нищо за Демократична България, които също бяха на протестите…

- Първо, желая да стане ясно на Вашите читатели, че лепнатото им определение „ градска десница “ не дава отговор на истината. Защо считам по този начин?! Защото в тази групировка господства демократичната или по-скоро ляво-либералната партия на Христо Иванов „ Да, България “, зелените, които по целия свят са си червени и сред тях, в розово-либерално-зелен сандвич, са притиснати ДСБ. Жалко за тях, тъй като дружно имаме извървян дълъг път, бяхме дружно на барикадата против комунистите и съветското въздействие в България, а в този момент, съгласно водача им Атанасов, те нямат никакви забележки към президента Радев и са подготвени да работят с Българска социалистическа партия! Тук е мястото да напомним последните локални избори в София. Колаборацията на Демократична България с Българска социалистическа партия беше очевидна и мечтана и от двете страни. Демократична България намерено поддържаха на втори тур Мая Манолова, против което не се посвениха да получат очевидна поддръжка от нея и Българска социалистическа партия за избора на техните 8 районни кметове. Има една дебела алена линия, която десните нямаме право да прекосяваме – тя ни разграничава ясно от преименувалите се в социалисти някогашни комунисти.Използвам случая да се обърна към гласоподавателите на ДСБ и да ги прикани да изберат претендентите на Съюз на демократичните сили в листите на ГЕРБ-СДС, тъй като това е единствената дясна коалиция, която е в положение да спре похода на Българска социалистическа партия към властта. Знам, че имате упреци към ръководството до момента, само че да попитам: Даваме ли си сметка какъв брой по-лошо може да ръководи Българска социалистическа партия?! И имаме дългогодишни доказателства: Лукановата зима с опашките и глада, Жан- Виденовата злополука, при която пенсиите бяха 3 $, заплатите 5-6 $, имаше хиперинфлация, нямаше самун по магазините, поради зърнената рецесия, 17 банки банкрутираха, спестяванията ни се стопиха. Икономически министър и гуру на Виденов беше Румен Гечев, който в този момент се показва за едно от лицата на смяната. Е, другари от ДСБ! С него ли Атанасов желае да трансформира България?! Да, с Гечев и компанията от Българска социалистическа партия, България може доста повече…да затъне.

- Кажете с какви цели потегля Съюз на демократичните сили към 45-тия парламент?

- Съюз на демократичните сили е една от първите политически сили, която разгласява своите цели още през ноември 2020 година Те могат да бъдат прочетени в страницата на Съюз на демократичните сили: www.sds.bg. Ако би трябвало да обобщя, Съюз на демократичните сили ще отстоява: по-малко страна, по-ниски налози, по-високи приходи и пенсии. А в този момент ми позволете да обясня малко по-подробно какво имаме поради.Когато приказваме за по-малко страна ние имаме поради по-малка държавна интервенция в бизнеса. Ние сме за понижаване на прекомерно многото на брой лицензионни, регулаторни, разрешителни и съгласувателни процедури, които постоянно се явяват спънка за бизнесмените. От друга страна ние сме за мощна страна при ръководството на обществените финанси и обществения бранш като цяло, тъй като това значи по-навременни, по-качествени административни услуги и по-малко корупция. Ето, в тази ситуация с преодоляването на пандемията и последствията от нея, имаме потребност от мощна държавна интервенция.По отношение на налозите – Съюз на демократичните сили е за опазване на настоящия размер корпоративен налог облага и налог „ Общ приход “ на физическите лица, само че отиваме и по–далече. От много време Съюз на демократичните сили предлага налог дял да бъде понижен от 5 на 2 %, както и корпоративен налог облага за Едноличен търговец – от 15 на 12 %. Освен предстоящата по-висока събираемост на тези два налога, ние сме уверени, че ставаме по-атрактивни както за задграничните, по този начин и за родните вложители.Ние предлагаме увеличение на прага за регистрация по Данък добавена стойност от 50 хиляди лева на 100 хиляди лева, като се резервира опцията за доброволна регистрация и под прага. Съюз на демократичните сили е за унищожаване на предплатения налог облага, който понижава оборотните средства на компаниите, принуждава ги да теглят заеми и оскъпява техните артикули или услуги.

- Предложенията Ви за бизнеса станаха ясни. Но по какъв начин си представяте повишението на приходите, тъй като всички дават обещание това?

- Повишаването на приходите съгласно Съюз на демократичните сили би трябвало да се случи по десния път, който е единственият верен. Какво имам поради? Имам поради ускорение на икономическия напредък, в границите на до 6 % годишно. Това може да се случи единствено със основаване на оптимално удобна среда за развиване на бизнеса посредством ограниченията, които посочихме нагоре. Това, което оферират Българска социалистическа партия в своята стратегия, основана на прехвалената им „ Визия за България “ е: повече страна, по-високи налози, бюджетен недостиг и трупане на отговорности. Тоест, техните обещания за по-високи приходи се базират не на растежа на Брутният вътрешен продукт, а на преразпределянето (разбирай изземване ). Социалистите, включително  и българските, доста обичат да приказват за обществена страна, която се грижи за бедните. Но аз не познавам бедна страна, която да е обществена. Социалните страни са богатите страни. Като образец мога да ви посоча Скандинавските страни. Сравнете ги с Венецуела, Северна Корея и Куба, да вземем за пример. Ако осигурим положителни условия за развиване на бизнеса, ние от Съюз на демократичните сили считаме, че междинната работна заплата в края на мандата на 45 Народно събрание ще доближи 2500 лева, минималната работна заплата 1000 лева и стандартът на живот в България ще се увеличи.Ние имаме и особено предложение за майките. Искаме през втората година от майчинството те да получават 80 % от брутното си заплащане, върху което са се осигурявали  последните 24 месеца. Така ще дадем опция на повече български фамилии да гледат по-спокойно децата си. Така фамилиите по-лесно ще се вземат решение да имат две и повече деца.

- Как виждате бъдещия парламент?

- Доминиран от Истинското дясно – ГЕРБ и Съюз на демократичните сили. Това е потребното за България, изключително в тези тежки, освен за нас, времена. Десницата постоянно е измъквала България от рецесии, ще го направи и в този момент!Затова – на 4 април гласувайте всеобщо с номер 28 в бюлетината за ГЕРБ-СДС!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР