Румънският сенат (горната камара на парламента) одобри законопроект, който предвижда

...
Румънският сенат (горната камара на парламента) одобри законопроект, който предвижда
Коментари Харесай

Продажбата на синтетично месо в Румъния вече е забранено

Румънският сенат (горната камара на парламента) утвърди законопроект, който планува възбрана на продажбата на синтетично месо в страната.

" Предложението, инициирано от група депутати от Социалдемократическата партия, има за цел основаването на правна рамка за наименованието на месните артикули, представянето, етикетирането и търговията с месни артикули, мониторинг на здравето на популацията, съблюдаване на хигиеничните условия и правилна информация за потребителите ”, се показва в отчета на профилираната комисия, представен от Аджерпрес.

Според плана се не разрешава продажбата на вътрешния пазар на синтетично месо, получено в лаборатория от скотски кафези. Разпоредбите се ползват и за кулинарни артикули за публично хранене, за чието подготвяне е употребявано синтетично месо. Търговията на синтетично месо ще се глоби с санкция от 200 000 до 300 000 леи (80 000 и 120 000 лева). Законодателното предложение ще бъде разисквано от Камарата на депутатите (Долната камара на парламента), която е органът за взимане на решения в този случай.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР