Румънският президент Клаус Йоханис остава фаворит за президентските избори в

...
Румънският президент Клаус Йоханис остава фаворит за президентските избори в
Коментари Харесай

Клаус Йоханис е фаворит за президентските избори в Румъния

Румънският президент Клаус Йоханис остава любимец за президентските избори в края на тази година, а противникът му на втория кръг може да бъде ръководителят на Сената Калин Попеску Таричану или някогашният министър председател Виктор Понта. Това сочат данните от изследване на социологическия институт ИМАС, представено от в. " Адевърул ".

Премиерът Виорика Дънчила, която е претендентът на ръководещата Социалдемократическа партия, е класирана едвам на шесто място, съгласно допитването, направено по поръчка на радио Европа ФМ.

41,7 % от румънците са декларирали, че биха дали своят вот за Клаус Йоханис, в случай че президентските избори бяха идната неделя. На второ място е водачът на Алианса на либералите и демократите Калин Попеску Таричану с 13,8 %, а на трето - ръководителят на Про Румъния с 12,9 %.

На четвърто място румънците слагат водача на партия ПЛЮС Дачиан Чолош с 10,4 % от желанията за избор. На пето място е водачът на Съюз за избавление на Румъния Дан Барна с 9,4 %, а след него се подрежда Виорика Дънчила със 7,5 %.

На последните места са водачът на Партия Народно придвижване Еуджен Томак с 2,5 % и водачът на Демократичния съюз на унгарците в Румъния Келемен Хунор с 1,5 %.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР