Румънският премиер Флорин Къцу уволни днес здравния си министър, като

...
Румънският премиер Флорин Къцу уволни днес здравния си министър, като
Коментари Харесай

Уволниха румънския здравен министър

Румънският министър председател Флорин Къцу уволни през днешния ден здравния си министър, като сподели, че желае да укрепи доверието в държавните институции, до момента в който се борят с пандемията от COVID-19, съобщи БНР, цитирайки Ройтерс.

Този ход обаче основава евентуална заплаха за десноцентристкото държавно управление, отбелязва организацията. Уволнението на здравния министър Влад Войкулеску бележи първата значима смяна в ръководещата коалиция след парламентарните избори през декември. След вота коалиция образуваха либералите на Къцу, десноцентристкият Съюз за избавление на Румъния - ПЛЮС (ССР-ПЛЮС), който поддържа министъра, и Демократичният съюз на унгарците.

Трите обединения разчитат на към 56% от местата в Народното събрание, само че това болшинство зависи от единодушието сред водачите им по управнически въпроси. „ Винаги съм казвал, че с цел да имаме триумф в борбата с пандемията, е належащо доверие в институциите “, сподели Къцу след уволнението на министъра.

„ За да бъде обезпечено доверие в държавните институции, взех решение да направя промени във върха на здравното министерство. Аз мощно имам вяра в държавната коалиция “. Къцу не даде повече детайлности. Войкулеску (37 г.), който е икономист, бе заречен да направи опазването на здравето и държавните лечебни заведения по-прозрачни, само че това се натъкна на опозиция от политици и политически назначения на шефове на лечебни заведения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР