Румънският футболист Дорин Ротариу, който не влизаше в плановете на

...
Румънският футболист Дорин Ротариу, който не влизаше в плановете на
Коментари Харесай

Потвърдено: Лудогорец се раздели с ненужен

Румънският футболист Дорин Ротариу, който не влизаше в проектите на старши треньора Ивайло Петев разтрогна контракта си с Лудогорец. Той към този момент не е състезател на първенеца на България.

След като през предишния сезон игра чартърен в гръцкия Атромитос, Ротариу се завърна в Лудогорец това лято. Румънецът обаче не влизаше в проектите на Ивайло Петев и взе решение да разтрогне контракта си с клуба.

28-годишният футболист ииска да откри ново предизвикателство в своята кариера, а задачата му е да откри още веднъж място в националния тим на Румъния.

„ Да, правилно е, че Дорин завърши с Лудогорец “, сподели чичото на футболиста Йосиф Ротариу пред „ Sport.ro “.

Дорин Ротариу дойде в Лудогорец през 2021 година от казахстанския Астана. Той записа едвам 10 мача за българския първенец, в които съумя да се разпише единствено един път и да направи една асистенция.

През предишния сезон той игра чартърен в Атромитос, за който взе присъединяване в 42 мача, в които се разписа 4 пъти и направи 1 асистенция.

Ротариу е оценен на 500 000 евро съгласно Transfermarkt.

В кариерата си той е играл за Поли Тимишоара, Клуб Брюж, Мускрон, АЗ Алкмаар, Астана, Лудогорец и Атромитос. Достигна най-високата си пазарна цена през 2017 година, когато беше в Брюж. Тогава се котираше на 2,5 милиона евро.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР