Румънски психолози от университета в Яш направиха задълбочен анализ на

...
Румънски психолози от университета в Яш направиха задълбочен анализ на
Коментари Харесай

Учени: Появата на дете руши брака

Румънски психолози от университета в Яш направиха изчерпателен разбор на 49 проучвания по тематиката за брачните връзки и въздействието на децата върху тях. Те стигнаха до разочароващи заключения: след раждането на детето, удовлетворението от брака внезапно спада. Ако по-рано някои двойки единствено го допускаха, в този момент има удостоверение на това съмнение.

Бременността на дамата и първата година от живота на детето са най-критичният интервал за фамилията. В този миг доста двойки се разпадат, настояват учените, които са следили над 145 000 души.

След появяването на дете в фамилията, удовлетворението от връзката на сътрудниците внезапно понижава. Освен това, в случай че единият от сътрудниците е незадоволен от брака, това „ заразява “ и другия.

През втората година след раждането индикаторите за неодобрение от брака понижават, само че не изчезват, откриват учените. Статията им е публикувана в списание  Frontiers in Psychology.

Проучването сподели, че стандартът „ децата са благополучие “ не работи. След появяването на дете в фамилията дамата и мъжът пробват нови функции - стават майка и татко, и този преход е сложен за тях.

Промяната на обществените функции, всекидневието - всичко това води до концепцията, че връзките не носят наслада, както преди.

Учените стигат до извода, че в случай че е имало мощна обвързаност в двойката преди раждането на детето, това им оказва помощ да преживеят сложния следродилен интервал. Ако привързаността е била минимална, рискът от раздор е доста огромен.

В същото време в доста фамилии, със или без деца, удовлетворението от брака понижава с годините. Но появяването на деца трагично усилва разочарованието във връзката.

Източник: Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР