Румънската национална комисия за управление на извънредни ситуации е упълномощила

...
Румънската национална комисия за управление на извънредни ситуации е упълномощила
Коментари Харесай

Румъния праща болни в Германия

Румънската национална комисия за ръководство на изключителни обстановки е упълномощила министерствата на опазването на здравето и на вътрешните работи да подпишат съглашение за прекачване в Германия на тежко заболели пациенти с КОВИД-19, заяви Аджерпрес. Прехвърлянето ще бъде осъществено със аероплан на румънското министерство на защитата или на немските военновъздушни сили.
По-рано Групата за стратегическа връзка заяви, че в Румъния няма свободни места за интензивно лекуване на пациенти с КОВИД-19. 

Президентът на Китай изиска взаимно признание на имунизациите

Президентът на Китай Си Цзинпин прикани водачите на водещите международни стопански системи да третират еднакво и взаимно да признаят ваксините си против коронавирус, съобщи Синхуа.

В изказването си на 16-ата среща на върха на Г-20, направено посредством видеовръзка, Си сподели, че Китай е обезпечил над 1,6 милиарда дози ваксини на света и работи с 16 страни по производството на ваксини. Над 1 млрд китайци са със приключен имунизационен курс.

„ Китай е податлив да работи с всички страни за подобряването на достъпа до ваксини против коронавирус в разрастващите се страни “, съобщи той. По думите му страната е достигнала индустриален потенциал от 700 милиона дози.

Си Цзинпин прикани за унищожаване на патентите върху имунизациите и за поощряване на обмена на технологии за създаването им, добави Ройтерс.

Две китайски ваксини са включени в листата на СЗО на препаратите за незабавна приложимост.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР