Румънската компания за онлайн търговия eMAG има нов шеф и

...
Румънската компания за онлайн търговия eMAG има нов шеф и
Коментари Харесай

eMAG готви големи инвестиции в България и региона

Румънската компания за онлайн търговия eMAG има нов началник и разгласи нова серия огромни вложения. Водещият онлайн търговец в Югоизточна Европа счита да влага към 3,26 милиарда леи (655 млн. евро) през идващите 3 години.

Новият основен изпълнителен шеф е Тудор Маня, някогашен общоприет управител на eMAG. Той замества Юлиян Станчу, който поема ролята на изпълнителен президент, се споделя в известие на компанията. " Инвестициите, които ще създадем през идващите три години, ще ни оказват помощ да предложим на нашите клиенти по-широка гама от артикули и по-добри цени, бърза доставка, само че и по-лесен развой на заплащане ", споделя Маня, представен от SeeNews.

През идващите 3 години eMAG възнамерява да влага над 160 млн. евро в разширение на бизнеса си района. В Унгария, където компанията се сля с Extreme Digital преди две години, задачата е да доближи 1 милиард евро продажби през идващите 5 години. В България онлайн търговецът ще продължи да уголемява физическото си наличие след откриването на първия си шоурум в София предходната година и ще се концентрира върху развиването и подобряването на услугите си. Шоуруумът се намира в един от огромните столични молове - " Сердика център ".
По-добра логистика и технологии
 {{ otherArticle[0].article.title }}
Близо 4000 инспекции на електронни магазини е направила Комис...

Още 447 млн. леи (91,2 млн. евро) ще бъдат вложени в развиването на румънската технология, която ще бъде изнесена във всички страни, където eMAG участва. Тази година компанията възнамерява да добави още 100 души към своя софтуерен екип, който сега наброява 700 души. Освен това eMAG Marketplace ще се възползва от финансова инжекция от 251 млн. леи (51,2 млн. евро).

Компанията цели да влага към 990 млн. леи (202 млн. евро) в логистичните си действия през идващите 36 месеца. Новият логистичен център на eMAG в Джойта, окръг Гюргево, ще проработи с цялостен потенциал през септември 2022 година, а мрежата на easybox ще бъде удвоена през този интервал, с цел да направи доставката по-лесна, предвидима и бърза.

Още 740 млн. леи (151 млн. евро) ще бъдат вложени в софтуерни компании посредством eMAG Ventures, до момента в който 45 млн. леи (9,2 млн. евро) ще бъдат вложени в образование на чиновници. " Вярваме, че ни предстоят доста благоприятни условия, дружно с развиването на цифровата стопанска система. В тази връзка ще ускорим доста вложенията в трансформиране на eMAG в районна софтуерна и комерсиална екосистема ", сподели Юлиан Станчу.

eMAG е учредена през 2001 година от румънски бизнесмени и по-късно се уголемява в България, Унгария и Полша. Базираната в Южна Африка медийна група Naspers закупи 70% дял в eMAG през 2012 година от 2012 година

По-рано този месец Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) съобщи, че обмисля да даде два заема на стойност до 36 млн. евро, комбинирани на eMAG за нов логистичен център.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР