Румънската гранична полиция, с подкрепата на Европол, е арестувала общо

...
Румънската гранична полиция, с подкрепата на Европол, е арестувала общо
Коментари Харесай

Румъния разби група за трафик на мигранти през България

Румънската гранична полиция, с поддръжката на Европол, е арестувала общо 28 души, взели участие в незаконна организация за вкарване на имигранти в Шенгенското пространство през България и Румъния. В интервенцията са взели участие и българската Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " и немската федерална полиция във Вайдхаус, оповестява SchengenVisaInfo.

Според последното изказване на Европол, в деня на акцията полицията е проверила и 29 обекта в Букурещ, окръг Арджеш, Бузъу, Констанца и Брашов.

Румънската гранична полиция е почнала следствие на тази незаконна мрежа предходната година, откакто е арестувала няколко водачи на микробуси на границата с България. В резултат на това полицията е разкрила незаконна мрежа, състояща се от няколко обвинени, групирани в две групи. Едната от групите е формирана най-вече от румънски жители, които са отговаряли за транспорта. Що се отнася до втората група, тя се е занимавала с набирането на имигранти, които биха могли да бъдат преведени незаконно.

Въпросната организация е осъществявала контрабанда на незаконни имигранти от Турция за Германия през България, Румъния, Унгария и Чешката република. Заподозрените са прекарвали имигрантите по суша от избрани гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на българо-румънската граница, като Граничен контролно-пропусквателен пункт Остров, Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюргево и Граничен контролно-пропусквателен пункт Бекет. След това мигрантите са били държани тук-там наоколо до румънския град Тимишоара за ден или два, преди да бъдат превозени до Германия.
" Заподозрените са прекарвали незаконните мигранти най-вече с микробуси и камиони. Този метод на деяние, употребен значително от незаконните мрежи, настоящи по така наречен Балкански маршрут, се оказва извънредно рисков за живота и здравето на мигрантите ", се споделя в изказването.

Според Европол последните произшествия са приключили с съдбовен край, като доста деца и възрастни са били открити мъртви заради липса на пространство и О2 в купетата, употребявани за укриването им по време на превозването.

В тази връзка Европол оказва аналитична поддръжка и в същото време предлага оперативна съгласуваност на органите в държавите-членки. В деня на тази неотдавнашна интервенция същият е изпратил и анализатор в Румъния, с цел да даде опция за събиране на доказателства, а двама чиновници на Европол също били ситуирани в региона, с цел да поддържат румънските управляващи, написа БГНЕС.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР