Румъния иБългария изпълняват критериите за присъединяване към Шенген. Притеснен съм

...
Румъния иБългария изпълняват критериите за присъединяване към Шенген. Притеснен съм
Коментари Харесай

Австрийският президент със съдбовни думи за България

" Румъния и България извършват критериите за присъединение към Шенген . Притеснен съм за репутацията на Австрия пред европейските ни сътрудници ", е декларирал австрийският президент Александър ван дер Белен в диалог с непрекъснатия представител на Европейски Съюз в Австрия Мартин Зелмайер. За диалога оповестява австрийският " Клайне Цайтунг ", който разполага със запис от срещата сред двамата. 

-->
" Разбира се, би трябвало да знаем кой влиза в Европейски Съюз и Австрия, кой търси леговище. И, несъмнено, Европейски Съюз би трябвало да управлява външните си граници ", е споделил Ван дер Белен. 

Но съгласно него София и Букурещ дават отговор на критериите . На мнение е, че блокирането на участието в Шенген дава и неприятен сигнал към болногледачите от двете страни. 

" Когато споделяме на тези хора: " Не сте добре пристигнали ", това ще докара до развиване, което ще има негативни последствия за хората, нуждаещи се от грижи в Австрия, и техните фамилии ", твърди Александър ван дер Белен, представен от DW.

Зелмайер от своя страна споделя, че присъединението на Румъния и България към Шенгенското пространство " ще увеличи в допълнение сигурността, защото тогава външната граница на тези страни ще се преглежда като обща граница на Европейски Съюз ". 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР