Розмаринът е една страхотна подправка, богата на хранителни вещества, антиоксиданти

...
Розмаринът е една страхотна подправка, богата на хранителни вещества, антиоксиданти
Коментари Харесай

Ароматният розмарин и здравословните му ползи

Розмаринът е една страхотна фалшификация, богата на хранителни субстанции, антиоксиданти и есенциални мастни киселини. Rosmarinus Officinalis вирее в алкална почва и е необятно публикуван в района на Средиземно море и Мала Азия. Своя страховит боров и леко лют мирис е доста подобаващ да бъде част от приготвянето на разнообразни супи, сосове, както и за овкусяване на пилешко или свинско месо, някои типове риба и други.

Листат на тази фалшификация съдържат съединения, насърчаващи здравето на индивида. Върховете на розмарин са извънредно богати на антиоксиданти, стимулиращи имунната система, етерични масла като цинеол, камфен, борнеол и други.

Тези съединения имат и загряващ и противовъзпалителен резултат с облекчение на астматичните пристъпи, както и антиалергични свойства. Също има противогъбични и антисептични свойства. Розмаринът усилва притока на кръв към мозъка, с което усъвършенства концентрацията.

Билката е доста богата на витамини от В групата, както и съдържа високи равнища на фолати (производни на фолиевата киселина – витамин В9). Те са значими за синтеза на ДНК и оптималното му наличие в организма на бременната жена, като профилактират дефектите на невралната тръба (Спина бифида).

В розмарина се открива и витамин А, който, знаем, е значим за поддържане на положително зрение и положение на кожата. Употребата на такива натурални артикули защищават от злокачествени болести на белите дробове, на устната празнина, на гърдата, кожата, простатата и на дебелото черво. И всичко това с помощта на кортизола в състава на розмарина.

 агнешко

Пресните листа на тази билка са богати на витамин С, нужен да защищава организма от инфекциозни сътрудници и поддържане на мощна имунна отбрана.

Всички елементи на растението са богат източник на калий, калций, желязо, манган и мед. Калият е нужен за поддържане на обикновено артериално налягане, а желязо е неизменима част от хемоглобина в алените кръвни кафези, която дефинира кислородния потенциал на кръвта.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР