Ротация на премиера звучи като сглобка и договорка. Ако ГЕРБ-СДС

...
Ротация на премиера звучи като сглобка и договорка. Ако ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Кристиян Шкварек: Ротация на премиера звучи като сглобка и договорка

Ротация на премиера звучи като сглобка и сделка. Ако ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ си изберат министър-председател на ротационен принцип, това не е джентълменска спогодба, а открита и ясно декларирана коалиция ". Това сподели политическият анализатор Кристиян Шкварек пред БНР. И добави, че близо две години сме в положение на странна политическа особеност: 

" И градските демократични среди, демократичните хора, са свръхпредставителството на едно политическо семейство, което има до 10% електорална тежест. Как събират 20%, 30% на избори? Събират поради особеност - това малко демократично градско ядро яхна смяната, изчегъртването, премахването на модела " ГЕРБ " и съумя да си прилепи към ядрото външна страна от хора, които са от радикално друга кръвна група, само че споделят концепцията да се маха ГЕРБ от властта. Тези 10% си прилепиха първо едни 23% голяма външна страна, в този момент тази външна страна се стопи до 14%. Колкото повече не престават да се изобличават като тези, които се пробват да вземат властта непременно, пазят парадокси, толкоз повече ще си отлепят тази огромна външна страна, до момента в който не си стигнат до ядрото. Докато ПП-ДБ събират нещо над 10%, се намираме в положение на политическа особеност ".  

Шкварек уточни, че ГЕРБ вървят по тъничък лед и от доста европействане има риск да си изгубят от електората - към " Възраждане ", към " Не поддържам никого " или към възможен план на Румен Радев. 

Според него в обществото се вижда възходяща контракултура. 

" Хората схващат връзката сред това, което се случва на открито, и тук. Те сами вършат връзка, че като се вземат решения на централно равнище в Европейски Съюз, това непосредствено касае хората в България. Българинът към този момент разбра, че е част от общ съюз и всичко ни касае ". 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР