Росен Иванов купувал скъпи очила на шофьорите, гласи доклад за

...
Росен Иванов купувал скъпи очила на шофьорите, гласи доклад за
Коментари Харесай

Уволнението в Медицински надзор още по-заплетено

Росен Иванов купувал скъпи очила на водачите, гласи отчет за активността му Не съм направил нарушавания, отвърна някогашният началник, мълчи за дамата с прякор „ Мазератито ”, която го била уволнила
Още по-заплетени станаха събитията към уволнението на изпълнителен шеф на Агенция „ Медицински контрол ” Росен Иванов.

Според отчета за неговото освобождение Иванов е харчел непозволено пари – по негова заповед са изплатени 900 лева на водачи за очила срещу ултравиолетово излъчване, макар че не е направена оценка на риска.

„ Да, фактически има такава заповед. Явно не е догледано. Истината е, че водачите имат потребност от очила с UV отбрана. Нали разбирате, че на фона на всичко, което е свършено, всичките старания, които сме положили, едно такова нарушаване е просто смешно “, сподели Иванов пред бТВ. И добави: „ Категорично не съм правил нарушавания като изпълнителен шеф на Агенция „ Медицински контрол “. (…) Съжалявам, че здравният министър не пожела да приказва с мен и не изиска да чуе моята позиция. ”.

Иванов твърди, че отчетът, въз основа на който е уволнен, не му е връчен. И разяснява аргументите за неговото освобождение: „ Въведената система за документооборота беше напълно нова за чиновниците и деловодителите. Забавяне няма. Има неточности в регистрацията, само че това е механически въпрос “

По думите му всичко, което е направено в Агенцията и касае вътрешния правилник, е законосъобразно. Той допусна, че в отчета най-вероятно става дума за вътрешни правила, които е трябвало да контролират процеса на реализиране на инспекциите в лечебните заведения.

Иванов беше безапелационен, че всички открити нарушавания са поправени в последващи заповеди и изясни, че множеството от поставените въпроси на инспекцията не са от компетентността на органа за вътрешен одит.

Росен Иванов разяснява и своето писмо, в което твърди, че е жертва на неизвестен сигнал от дама с букви „ П.Б. “ с название „ Мазератито “, която желае да му вземе поста: „ Не желая да влизам в тематиката. Подсказал съм нещо в писмото, само че не желая това да се раздува. Мисля, че се губим в дребните неща. Същественото е ние по какъв начин се отнасяме като общество към тези низости. “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР