Ромски лидер бе набит от своите. Мъжът се правел на

...
Ромски лидер бе набит от своите. Мъжът се правел на
Коментари Харесай

Роми налиха лидера си, мамел с храни от БЧК

Ромски водач бе набит от своите. Мъжът се правел на доброволец на БЧК и съставял описи за приемане на хранителни пакети, като включвал единствено свои доближени. Случаят е от кв. “Тракцията “ в Русе, заяви Нова тв.

Други пък твърдели, че са им желани по пет лв., с цел да попадне името им в листата. Проверка на Нова тв откри двама пострадали ромски водачи. А от русенския клон на БЧК обясниха, че организацията в никакъв случай не взема пари, а имената на нуждаещите се, се утвърждават от обществено подкрепяне.

Иван Калинов твърди, че е ръководител на Национален съюз за отбрана и подкрепяне на ромите и представител на Световния ромски съвет. Той описа, че схванал за напрежението от телефонно позвъняване на координатора на неговата организация в квартал " Тракцията ". Човекът му се оплакал, че е обичай от своите. Ромският водач отишъл на място и също бил атакуван, само че отхвърли да каже от кого. Не крие обаче, че имало напрежение в махалата поради помощите от Червения кръст.

Хората в " Тракцията " споделят, че са ядосани на ромския водач. Според тях човек от организацията на Калинов оповестил, че е представител на БЧК и в случай че желаят да получат хранителен пакет като помощ, би трябвало да платят такса. Той изискал от всяко семейство по 5 лева, с цел да бъде включено в листата. Затова хората подозират, че щели бъдат ощетени. Отричат някой от двамата представители на организацията да е бил набит, само че настояват, че в случай че това се повтори, ще има разпра. От Червения кръст за следващ път обясниха, че организацията е филантропична и не взема пари от тези, на които оказва помощ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР