Ромсият бос-Кирил Рашков е лишен от свобода за 8 месеца

...
Ромсият бос-Кирил Рашков е лишен от свобода за 8 месеца
Коментари Харесай

Осъдиха Цар Киро на 8 месеца затвор

Ромсият бос-Кирил Рашков е лишен от независимост за 8 месеца поради държане на живак и на нерегистрирани археологически обекти, оповестиха от Върховен касационен съд. Решението не предстои на обжалване.

Първоначално обвиняването е за „ отнемане от независимост “ за период от 2 година и „ санкция “ в размер на 10 000 лева, само че заради здравословното положение на Рашков присъдата е понижена.

В решението на Върховен касационен съд написа: „ Към сегашния миг подсъдимият Рашков е на близо 79 години и страда от съществени и животозастрашаващи болести. По делото е налице изобилна здравна документи, от която се открива, че той страда от сърдечна непълнота с прекарани два инфаркта, има тежък диабет с инсулиново привършване, хронична бъбречна непълнота и хроничната обструктивна белодробна болест. Налице са данни, че се нуждае от лекуване в незабавен порядък за подкрепяне на функционалностите на сърцето. Всички тези условия дават съображение на касационния състав за извод, че наложените на жалбоподателя санкции не подхождат на извънредно тежкото му здравословно положение и следва да бъдат понижени... “. Поради това Върховен касационен съд променя въззивната присъда, като за държането на живак дефинира наказване от 3 месеца „ отнемане от независимост “, а за държането на археологически обекти – 8 месеца „ отнемане от независимост “.

В присъдада са вземат участие и други лица: Радослав Петров и Михаил Демерджиев – за държане за разпространяване на амфетамин и огнестрелни оръжия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР