Романът “Clair de Lune (На лунна светлина) от Жюстин Томс

...
Романът “Clair de Lune (На лунна светлина) от Жюстин Томс
Коментари Харесай

Жюстин Томс представя романа си “Clair de Lune”

Романът “Clair de Lune ” ( " На лунна светлина " ) от Жюстин Томс е отдаден на всички репресирани и убити без съд и присъда хора, жертви на геноцида над арменците в Османската империя, Втората международна война и Социализма в България. За да опише за тях, авторката е събирала разкази от няколко генерации арменци. Тя е почнала целеустремено преди към десетина години да прави изявленията с хора към началото и по време на Втората международна война, които имат мемоари от епохата.
Повече детайлности за книгата пред Радио София описа Жюстин Томс.

“Постарала съм се да се прочете историята каквато е, каквато аз я помня от разказите на моите близки, на моите баби и дядовци. Такава, каквато я усетих и я разбрах, а също по този начин от всичко, което са написали и са споделили доста хора преди мен работили по тематиката. И в това време тези свидетелски разкази , които събрах от хора, от които си спомнят за тази ера сред 30-те години на предишния век и 60-те години ” , показа авторката.

По думите й, в книгата са включени най-различни елементи, както напълно битови, по този начин и разнообразни тежки подиуми.

“Всъщност, главната огромна сцена, с която стартира романа е на 10 януари – първата огромна бомбардировка върху цивилна София . И по-късно към този момент и лагерите, за които изключително пък от женска позиция не е доста разказвано ”, сподели Томс.

Представянето на книгата ще се състои довечера, 10 май 2022 година от 18:30 ч.

Повече детайлности за книгата можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР