Роман Абрамович, който се оттегля като собственик на Челси, e

...
Роман Абрамович, който се оттегля като собственик на Челси, e
Коментари Харесай

Преговорите се водят във вила на Лукашенко, Абрамович е посредник

Роман Абрамович, който се отдръпва като притежател на " Челси ", e изиграл основна роля за ранните договаряния за мир сред Украйна и Русия, заяви представителят на съветския милиардер.

Абрамович постоянно е бил апетитен като непосредствен до Владимир Путин, само че непрекъснато е отхвърлял тези изказвания, писа dir.bg.

“Мога да потвърдя, че Роман Абрамович бе потърсен от украинска страна с концепцията да окаже поддръжка в намиране на спокойно решение на спора и се пробва да помогне ”, гласи изказването от страна на пресслужбата на Абрамович.

Преговорите сред Украйна и Русия се организират на украинската граница с Беларус и се случват единствено броени дни, откакто няколко от министър-председателите на европейски страни приканиха Англия да наложи наказания на Абрамович.

55-годишният милиардер е някогашен губернатор на Чукотка, а при започване на новия век за малко бе и народен представител в Държавната дума на Русия. 

“Предвид значимостта на протичащото се, молим за схващане. Това е и повода да не споделяме в общественото пространство повече от това, което е належащо ”, се добавя още в известието от офиса на Абрамович.

Кои са участниците

Провежданите в Беларус договаряния сред Русия и Украйна започнаха през днешния ден.

Съветникът на Кремъл Владимир Медински е ръководител на съветската делегация, а украинската се води от министърът на защитата Олексий Резников, облечен във военна униформа в цвят каки.

“Можете да се чувствате в цялостна сигурност ”, съобщи, посрещайки ги, ръководителят на беларуската дипломация Владимир Макей.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разгласи, че Москва не желае да афишира преговорната си позиция. Преговорите “трябва да се водят в тишина ”, акцентира той.

Украинското президентство разгласи през днешния ден, че основният за Киев въпрос е “незабавно преустановяване на огъня и евакуиране на съветските войски от украинска територия ”.

Преговорите се водят в една от резиденциите на беларуския президент Александър Лукашенко, намираща се на границата сред Украйна и Беларус, близо до Чернобил, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР