Ролята на Виетнам в азиатския регион е ключова и е

...
Ролята на Виетнам в азиатския регион е ключова и е
Коментари Харесай

Премиерът Денков хвърли нова бомба за България: Страната ни би могла да помогне!

„ Ролята на Виетнам в азиатския район е основна и е от стратегическо значение за развиването на стопанската система, образованието и технологиите. България би могла да помогне за по-тясното съдействие сред Европейския съюз и Виетнам “. Това съобщи министър-председателят акад. Николай Денков на ръководителя на Националното заседание на Виетнам Въонг Динх Хуе, който одобри през днешния ден в Министерския съвет. В отговор гостът уточни, че неговата страна е подготвена да спомага на България в напъните й към задълбочаване на партньорството с останалите страни в Азия. Това оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет.
Като образец за отличните двустранни политически и културни връзки ръководителят на Националното заседание на Виетнам уточни над 30-те хиляди студенти, които са получили образование в български университети и в този момент заемат управителни постове в родината си. „ Те са мост сред нашите нации “, добави Въонг Динх Хуе.
Премиерът акад. Денков и ръководителят на Националното заседание на Виетнам бяха единомислещи, че двете страни могат да си сътрудничат сполучливо и в региона на зеления преход и дигитализацията. Българският министър-председател предложения виетнамски компании да влагат в трите въглищни района, които ще бъдат мощно наранени от енергийния преход. Акад. Денков акцентира, че задачата на държавното управление е освен да бъдат непокътнати работните места в тези райони, само че и те да се трансфорат в центрове на най-съвременно софтуерно развиване.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР