Ролята на Африка на международната арена нараства и Русия ще

...
Ролята на Африка на международната арена нараства и Русия ще
Коментари Харесай

Путин: Ролята на Африка на международната арена расте

" Ролята на Африка на интернационалната сцена нараства и Русия ще развива връзки с страните от континента ", съобщи съветският президент Владимир Путин , когато посрещна в резиденцията си в Сочи в Бочаров Ручей президента на Сенегал и ръководител на Африканския съюз (АС) Маки Сал и ръководителя на Комисията на Африканския съюз Муса Факи Махамат.

" Ролята на Африка на интернационалната сцена като цяло, в политически проект, нараства. Смятаме, че Африка като цяло и нейните обособени страни, с които обичайно поддържаме доста положителни, без никакво пресилване, другарски връзки, имат големи вероятности, и точно на тази основа имаме намерение да продължим да развиваме връзките си с Африка като цяло и с нейните обособени страни ", съобщи съветският водач. " Намираме се на нов стадий на развиване и отдаваме огромно значение на връзките си с африканските страни ", сподели Путин.

Според него следването на вектора на развиване на връзките сред Русия и Африка е дало позитивни резултати. По-специално, както означи президентът на Руската федерация, комерсиалният оборот нараства . " През първите месеци на тази година той се е нараснал с 34%. Стремим се да развиваме филантропични връзки с африканските страни и ще създадем всичко допустимо този развой да набере скорост ", посочи той и добави, че Русия постоянно е проявявала жив интерес към африканската просвета.

Путин също по този начин уточни, че Русия отбелязва значими за африканския континент събития. Той загатна неотдавнашния Ден на Африка, както и 60-годишнината от установяването на дипломатически връзки със Сенегал.

" Скоро, през идващите няколко дни, ще отпразнувате и основаването на Африканския съюз ", сподели той. „ В тази връзка бих желал да напомня, че нашата страна постоянно е била на страната на Африка и постоянно я е подкрепяла в битката ѝ против колониализма. " Руският президент напомни също, че срещата на върха Русия-Африка през 2019 година се организира точно в Сочи. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР