Ролан Гарос, трети кръгПаула Бадоса – Вероника Кудерметова 3-6, 1-2

...
Ролан Гарос, трети кръгПаула Бадоса – Вероника Кудерметова 3-6, 1-2
Коментари Харесай

Бадоса и Сабаленка приключиха участието си на Ролан Гарос


Ролан Гарос, трети кръг

Паула Бадоса – Вероника Кудерметова 3-6, 1-2 (отказване на Бадоса)

Арина Сабаленка – Камила Джорджи 6-4, 1-6, 0-6

Изненадите в женския шампионат на Ролан Гарос не престават да идват една след друга. Ига Швьонтек ще бъде единствената представителка на Топ 10 на осминафиналите на шампионата, откакто Паула Бадоса и Арина Сабаленка завършиха присъединяване си в Париж. Испанката се отдръпна поради контузия от мача си против Вероника Кудмерметова, до момента в който Сабаленка позволи поврат против Камила Джорджи.

Двубоят сред Бадоса и Кудерметова стартира по отличен метод за международната №4, която проби още първоначално и поведе с 2-0. Испанката имаше опция да усили преднината си, само че пропусна четири брейкпойнта и Кудмерметова понижи резултата. Това се оказа началото на доста мощна серия за рускинята, която осъществя два следващи брейка и поведе с 5-2, до момента в който в това време Бадоса показваше все по-видими признаци на физически дискомфорт.

Кудмерметова запази преднината си и завоюва сета с 6-3, а във втория проби за 2-1. Това бе и краят на мача, защото след третия гейм Бадоса съобщи, че не може да продължи.

В същото време Арина Сабаленка изглеждаше на път да доближи до първия си осминафинал на Ролан Гарос. Белорускинята осъществя един пробив в първия сет против Камила Джорджи, който обаче ѝ бе изцяло задоволителен, с цел да се наложи с 6-4 и да вземе преднина в дуела.

Впоследствие обаче обстановката на коста се промени радикално, защото Джорджи стартира да показва доста нападателна и разнообразна игра. Това очевидно хвана Сабаленка неподготвена и тя се оказа догонваща при 0-4 във втората част. Белорускинята редуцира пасива си, само че международната №30 не ѝ разреши да се надява на поврат и изравни резултата в мача след 6-1.

В заключителния сет конспирация съвсем нямаше, защото Джорджи продължи да задава темпото, до момента в който Сабаленка най-вече се защитаваше. Така след 1 час и 44 минути на корта италианката записа изненадваща, само че изцяло заслужена победа с 4-6, 6-1, 6-0, което бе пети триумф в последните ѝ седем мача против тенисистки от Топ 10.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР