Ролан Гарос, първи квалификационен кръгИзабелла Шиникова – Виталия Дятченко 7-5,

...
Ролан Гарос, първи квалификационен кръгИзабелла Шиникова – Виталия Дятченко 7-5,
Коментари Харесай

Шиникова започна с чиста победа в квалификациите на Ролан Гарос


Ролан Гарос, първи квалификационен кръг

Изабелла Шиникова – Виталия Дятченко 7-5, 6-3

Изабелла Шиникова се класира за втори кръг от квалификациите на Ролан Гарос след двусетов триумф над международната №115 Виталия Дятченко. Втората ни ракета изпита съществени усложнения, откакто в първия сет пропиля преднина от 5-0, а във втория изоставаше с пробив, само че все пак съумя да надделее над рускинята и да се приближи до главната скица в Париж.

Следващата ѝ съперничка ще бъде 188-мата в ранглистата Валентини Граматикопулу.

И двата аса в мача бяха дело на Шиникова, като в това време българката направи три двойни неточности против цели 14 на Дятченко. Втората ни ракета завоюва 57% от точките си на първи сервис (26/46), до момента в който успеваемостта на нейната съперничка по този индикатор бе 45% (15/33). Шиникова осъществя седем от десетте си точки за пробив (70%), доакто рускинята оползотвори четири от своите девет брейкпойнта (44%).

Двубоят стартира чудесно за Шиникова, която атакуваше доста добре от главната линия, като в това време сервисът ѝ затрудняваше съществено Дятченко. Това разреши на втората ни ракета да осъществя три пробива, два от които на нула, и да поведе с 5-0.

Сетът изглеждаше решен, само че съветската тенисистка стартира да нападна доста по-прецизно, до момента в който грешките на Шиникова зачестиха доста. В играта на втората ни ракета настъпи сериозен спад и Дятченко съумя да изравни резултата, само че българката прекъсна серията на съперничката си с пробив за 6-5.

В много дългият и оспорван дванадесети гейм, траял съвсем 10 минути, Шиникова пропусна четири благоприятни условия да завоюва сета, като в това време ѝ се наложи да избавя два брейкпойнта. В последна сметка обаче българката сподели повече самообладание в решаващите мигове и завърши гейма с ас на втори сервис, надделявайки със 7-5 в откриващата част.

Първият късмет за пробив във втория сет се откри пред Дятченко, само че сервисът на Шиникова ѝ оказа помощ да избегне заплахата. Това обаче не продължи дълго, защото рускинята стигна до нова опция, която осъществя с форхенд уинър по диагонала и направи резултата 3-1 в своя изгода.

Втората ни ракета обаче също записа брейк и понижи изоставането си, откакто Дятченко изпрати топката в навън при офанзива с бекхенд от главната линия. Това се оказа началото на мощна серия за Шиникова, която не загуби повече геймове до края на мача. Дятченко изпитваше проблеми и посика здравно спиране, само че след него представянето ѝ не се усъвършенства и българската тенисистка победи със 7-5, 6-3 по-късно повече от час и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР