Ролан Гарос, първи кръг на квалификацииДимитър Кузманов – Марк-Андреа Хюслер

...
Ролан Гарос, първи кръг на квалификацииДимитър Кузманов – Марк-Андреа Хюслер
Коментари Харесай

Кузманов с дебютна победа в квалификациите на Ролан Гарос


Ролан Гарос , първи кръг на квалификации
Димитър Кузманов – Марк-Андреа Хюслер 7-5, 6-3


Димитър Кузманов записа първата си победа на Ролан Гарос. Ракета №2 на България при мъжете реализира превъзходен триумф в първия кръг на квалификациите на Откритото състезание на Франция след 7-5, 6-3 над поставения под №16 в схемата и 120-и в международната класация Марк-Андреа Хюслер.

Кузманов изигра мача на доста високо равнище и закономерно стигна до триумфа над противника си, който има опит и на равнище АТР, а през април завоюва два шампионата на клей от сериите Чалънджър. Срещу швейцареца Мико показва, че навлиза в най-хубава форма в верния миг, постигайки едно от най-впечатляващите си представяния на сервис.

В целия мач Кузманов загуби единствено 7 точки на първи сервис като бе и доста ефикасен на второто си подаване с 67%. Именно на втория сервис сякаш бе огромната разлика посред им, защото Хюслер изпитваше съществени усложнения в това отношение и приключи мача с 34%.

Двубоят продължи малко над час и половина като в хода му Кузманов по този начин и не даде късмет за пробив на швейцареца. Всъщност единственият гейм, в който Хюслер доближи до тъждество бе последният в мача.

В същото време пловдивчанинът имаше 9 благоприятни условия за пробив и осъществя 2 от тях, по една във всеки от сетовете.

Първият сет вървеше с елементарно извоювани геймове до 6-5 за българина. В този миг противникът му се пропука за първи път. От 15-40 Хюслер избави два сетбола, само че Кузманов доближи до трети и този път го осъществя. Още при започване на втората част Мико можеше да поведе с пробив, само че изпусна четири благоприятни условия в гейм с девет равенства. Това по никакъв метод не го разколеба. Той продължи да взима с лекост подаванията си, с цел да дочака решителния пробив при 5-3. След него пристигна и единственият сервис гейм на Кузманов с тъждество, което пристигна след пропуснат мачбол. Вторият подобен обаче бе задоволителен за крайния триумф.

За него това е втора победа в квалификации на шампионат от Големия шлем след тази на US Open в края на предходната година. Именно в Париж преди година Кузманов дебютира в шампионат от „ мейджърите “.

В опит за първи път да преодолее и втори кръг българинът ще срещне надарения италианец Флавио Коболи, който победи с 6-3, 6-4 французина с уайлд кард Саша Геймар Вайенбург. През тази година Коболи завоюва Чалънджъра в Задар и игра още два полуфинала, а неотдавна в Рим победи Борна Чорич.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР