Рокади по високите етажи на властта - правителството продължава да

...
Рокади по високите етажи на властта - правителството продължава да
Коментари Харесай

Рокади на върха. Зам.-министър за два часа

Рокади по високите етажи на властта - държавното управление продължава да освобождава и назначава нови заместници на министрите. Трима зам.-министри от разнообразни министерства напущат постовете си, оповестиха от държавната пресслужба.

По-рано през днешния ден бе обявено, че инж. Дамян Дамянов е назначен за заместник-министър на земеделието и храните. Той има дълготраен управнически опит в областта на стопанисването, отбраната и опазването на горските запаси. Повече от 10 години от професионалната му кариера е обвързвана с „ Югозападно държавно дружество “ ДП-Благоевград, където той поредно заема длъжностите заместник-директор и шеф. Има образователно-квалификационна степен „ магистър “ от Факултета „ Горско стопанство “ на Лесотехническия университет в гр. София. Той е със приключена докторска степен по екология и запазване на екосистемите към Института по гората, Българска академия на науките.
-->
По-късно обаче от Министерски съвет изпратиха известие, че Дамянов е освободен заради открита принадлежност към Държавна сигурност.

Премиерът акад. Николай Денков подписа заповеди и за двама заместник-министри, останали от предходния длъжностен кабинет. По предложение на министъра на правораздаването Атанас Славов от поста си потегля Мария Павлова. Длъжността заместник-министър на външните работи освобождава Велислава Петрова.

Иво Кацаров пък е назначен за заместник-министър на младежта и спорта. До този миг е изпълнявал длъжността основен секретар на Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “.

В интервала 2017 година – 2019 година Кацаров е шеф на дирекция „ Търговски сдружения и концесии “ в Министерството на районното развиване и благоустройството. Иво Кацаров е дълготраен чиновник на Агенцията по публични поръчки, където заема разнообразни позиции, в това число основен секретар. Кацаров е работил също в Министерството на финансите, има опит и в частния бранш. Висшето си обучение приключва в Университета за национално и международно стопанство със компетентност „ Счетоводство и надзор “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР