Рок легендите от Whitesnake изненадоха феновете с новото си попълнение

...
Рок легендите от Whitesnake изненадоха феновете с новото си попълнение
Коментари Харесай

За първи път жена в състава на Whitesnake

Рок легендите от Whitesnake изненадоха почитателите с новото си попълнение – откакто се разделиха с дългогодишния басист Майкъл Девин по-рано тази седмица, те разкриха кой ще го наследи. Новият басист на групата ще е Таня О'Калахан , която става първата жена в групата от основаването й през 1978 година

Новината пристигна от формалния уеб страница на Whitesnake, където написаха:  „ Е, добре, добре, дами и господа, момчета и момичета… Ние сме доста горди да обявим и да ви срещнем с най-новата ни змия! Или би трябвало да кажем… змиорка! “.

Съставът акцентира, че намира О‘Калахан за „ реализатор, който ще внесе свежа, нова, вълнуваща мелодия и сила в групата, както в студиото, по този начин и на сцената “. „ Ето я, родена и отгледана ирландка... Единствената Таня О'Калахан!!! “, приключват от Whitesnake.
               

70-годишният Дейвид Ковърдейл дефинира новото попълнение като " ирландското торнадо ". Забелязал я  на фестивала M3 през 2019 година в групата на Стивън Адлър. Таня е одобрен музикант на свободна процедура и има впечатляваща кариера. Свири постоянно в гостуващи банди в Ирландия, както и в бендовете на известни ирландски телевизионни излъчвания.

„ Имах шанса да изсвирвам и да съм на турне с Таня, рядко ми се случва като барабанист да намеря подобен басист, с който незабавно да си паснем “, разяснява Стивън Адлър от Guns N’ Roses. „ Има суинг, и груув в продължение на дни, блажен съм да изсвирвам с нея ".
               

Таня стартира да свири на китара като младеж, а на 17 към този момент влиза и в първата си тайфа. „ Жонглирах с по 7 групи едновременно при започване на 20-те си години Бях захласната от фантазията да стана професионален музикант и да изсвирвам “, споделя тя в изявление пред сп. Medium. „ Пътят ми ставаше все по-ясен – желаех да бъда реализатор, който да употребява платформата и като деятел. Две пристрастености започнаха да се трансформират в една, а останалото е история “.

Таня е отдадена и на опазването на животните. Още като дете декларира на родителите си, че отхвърля да се храни с месо, а на 10 към този момент е доброволка в подслон. Днес употребява славата си, с цел да демонстрира на почитателите, че е допустимо да живеят здравословно и пълноценно без да ядат месо.

Ще можем да я чуем дружно с Whitesnake през идващото лято – разгласи, че потегля на прощално турне. Тя ще свири за финален път в България на 14 юли 2022. Бандата ще е хедлайнер на фестивала в село Могилово – Midalidare Rock In The Wine Valley.



 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР