Родопчани събраха с дарения нужната сума, за да бъде транспортирано

...
Родопчани събраха с дарения нужната сума, за да бъде транспортирано
Коментари Харесай

Събраха пари да превозят тялото на родопчанин, починал в Испания

Родопчани събраха с дарения нужната сума, с цел да бъде превозено тялото на умрелия в Испания Валентин Топалов от село Давидково, заяви кметицата на селото Севда Чолакова.
" Бившият му шеф от мандра " Давидково " и сътрудниците му дадоха 1000 лв., близки и другари - по 500 лева От село Стърница дадоха 905 лева, събират и още. От община Баните отпуснаха 500 лева Събрахме 8 296,90 лева, които в петък към 14 часа преведох по сметката на щерка му, която е студентка. Оказа се, че той има сметка в Испания, само че ние се притеснихме, че бързият валутен превод ще коства много, а и че може да е проблем тя да ги изтегли. Погребалната организация се съгласи на 50% заплащане в България и по този начин процедурата се задвижи.Благодарна съм на всички, които се отзоваха ", сподели Чолакова.
Валентин е умрял от естествена гибел, единствено за две седмици бил покосен от вирусен хепатит.
" Днес, на 24 август, единствено ден и половина след гибелта на Валентин Топалов сме подготвени да изпратим нашето момче в последния му път към родния му дом. Към България.Благодаря.Огромно Благодаря на един огромен българин Валентин Петров (собственик на погребална организация " Йована " ), за невероятната му благотворителност и добрина. На хората от Родопите, които за прощален път потвърдиха какъв брой безрезервно е родопското сърце. На българите от Англия, на българите в Испания и на всички наши сънародници, които помогнаха. Поклон на всички Вас, положителни хора. Сумата е събрана, хиляди благодарности на всички които се включиха ", написа негов непосредствен родственик.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР