Родният токен на Nexo намали по-ранните си печалби и спадна

...
Родният токен на Nexo намали по-ранните си печалби и спадна
Коментари Харесай

Блумбърг: Спад в печалбите на Nexo след акцията

Родният токен на Nexo понижи по-ранните си облаги и спадна с цели 2,5% след новината за българската акция, съгласно данни на CoinMarketCap, представени от Блумбърг.

Както оповестява организацията, офисът на криптозаемодателя Nexo в София беше претърсен от българската полиция в четвъртък като част от следствие по съмнения за пране на пари и данъчни закононарушения. В интервенцията вземат участие над 300 служители на реда, прокурори и сътрудници по национална сигурност, заяви пред кореспонденти в София Сийка Милева, представител на основния прокурор на България. Властите проверяват основаната в Лондон компания Nexo по съмнение в пране на пари, данъчни закононарушения и закононарушения, свързани с нелицензирани банкови действия, сподели тя и добави, че към този момент инспекцията е лимитирана до България.

Разследването в България се организира към четири месеца откакто регулаторните органи в осем американски щата издадоха заповеди за преустановяване на активността на Nexo, потвърждавайки, че компанията е предложила сметки с приходи от лихви, без да записва капиталовите артикули като скъпи бумаги, оповестява Блумбърг. Както оповестява организацията, предишния месец Nexo е декларирала, че възнамерява последователно да прекрати предлаганите в Съединени американски щати артикули и услуги , базирайки се на " неналичието на регулаторна изясненост ".

Полицията е претърсила общо 15 адреса, свързани с компанията, сподели Милева. Антони Тренчев, съосновател на Nexo и някогашен български народен представител, съобщи за Блумбърг: " Това е координирана офанзива, както проличава от неуместните изказвания ".

Глобалните платформи на компанията са генерирали общ оборот от 94 милиарда $ през последните пет години, заяви още Милева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР