Роднините на Андрей Монов внесоха жалба в прокуратурата с искане

...
Роднините на Андрей Монов внесоха жалба в прокуратурата с искане
Коментари Харесай

Искат подновяване на делото срещу Полфрийман

Роднините на Андрей Монов внесоха тъжба в прокуратурата с искане за обновяване на делото против наказания за убийството на сина им - Джок Полфрийман. „ Вярвам и за това внасяме тази тъжба, не мога да им въздействам, само че съм уверен, че това ще бъдат хора морални, които ще вземат вярното решение ”, сподели Христо Монов, татко на убитото от Полфрийман момче. 

Междувременно публичното неодобрение пораства и митинги към този момент се организират в центъра на София. Засега бащата на Андрей няма да се причислява към тези митинги, само че кани приятелите на сина си и всички българи, които се усещат жертви на българското правораздаване на 26-ти септември. „

Единственото, което мога да им кажа е, че ги поддържам и им благодаря. Най-големият митинг ще е тук на площад България, който го е измислил реверанс пред търсенето на този знак, тъй като синът ми благоговееше пред името на родината ”, добави Христо Монов.

Той упорства съдиите Калин Калпакчиев и Весислава Иванова да излязат обществено и да защитят решението си за предварителното освобождение на Джок Полфрийман. „ Сълзи не са ми останали да рева, само че няма да оставя да се гаврят с паметта на сина ми. Трябва да се опълчва на това безвластие. Не просто, с цел да спася гаврата с паметта на моя наследник, а с цел да махнем от българската правосъдна система двама души, които поругават закона. Председателят на състава господин Калпакчиев и членът на състава госпожа Иванова ”, споделя опечаленият татко.

Монов позволява, че решението на съдийския състав може да е стимулирано от странични фактори и аргументи. „ Излиза, че са аморални, може би са стимулирани по различен метод. В българския съд за жалост работят тези двама души, които злепоставят съда като институция, която подсигурява справедливостта ”, съобщи той пред Нова телевизия.

Според бащата на Андрей Монов Полфрийман не може да се поправи. Казва го освен като татко, а и като психолог с над 20-годишна клинична процедура. В четвъртък той няма да отиде на гробището, а пред Съдебната палата, с цел да стачкува за правдивост.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР