Родителски и учителски организации с отворено писмо до премиера и

...
Родителски и учителски организации с отворено писмо до премиера и
Коментари Харесай

Родители против връщането на големите ученици в училищата

Родителски и училищен организации с отворено писмо до премиера и до министрите на опазването на здравето и образованието. Екипите на " Родители за безвредно обучение ", " Учители за безвредно обучение " и " Science in the Crisis " декларират, че е недопустимо учениците от 5. до 12. клас да се връщат в присъствена форма на образование, с периодично повтаряне, което да стартира от 4 февруари, оповестява bTV.

" Считаме това решение за недопустимо, предвид на към този момент откритите случаи на болни от така наречен английски вариант на COVID-19 в страната, както и нежеланието на част от родителите да тестват децата. Учениците би трябвало да останат в отдалечена форма на образование за по-дълъг интервал от време, с цел да не се позволява още веднъж необятно и бързо разпространяване на вируса измежду популацията ", заявят от организациите в писмото до виновните институции.

Според тях тематиката с психологичното здраве и положителното обучение на децата е извънредно значима и не трябва да се подценява. Но в пандемични условия е належащо да разберем, че рискът от загубата на непосредствен човек е голям и резултатите върху душeвността на децата са още по-травмиращи. Обучението на децата не е спирало през цялото време на пандемията. Учениците минаха от присъствена в електронна среда, а триумфът на отдалеченото образование е на челни позиции в Европа.

Добрата интернет връзка, бързото адаптиране на възпитаници и учители към новите условия са факт. Там, където към момента съществуват проблеми с обезпечаване на техника и интернет, е належащо Министерство на образованието да се погрижи тези деца да не отпаднат от просветителната система. Но не би трябвало това да е с цената на прекосяване на всички възпитаници в присъствена форма на образование и излагане на риск за здравето на всички български жители, е мнението на организациите, пишат още в позицията си организациите, представена от Българска телеграфна агенция.

" Комбинацията от връщането на част от учениците в клас, както и евентуално отваряне на заведения за хранене, питейни заведения, кафенета, нощни заведения съставлява двойно увеличение на риска от разпространяване на болестта ", разясняват представителите на родителите и учителите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР