Родителите трябва да се подготвят за отглеждането на малките деца,

...
Родителите трябва да се подготвят за отглеждането на малките деца,
Коментари Харесай

Пенчев: Пред колапс сме, не знам ще стигнат ли 10 дни

Родителите би трябвало да се приготвят за развъждането на дребните деца, ресторантьорите би трябвало да си изразходват продуктите, само че това не значи, че от четвъртък до понеделник не би трябвало да се съблюдават противоепидемичните ограничения. Положението продължава да е зле, Здравната система в София е пред колапс, в случай че продължи този брой на хоспитализациите. Натискът е голям. Това съобщи пред БНТ  Данчо Пенчев, шеф на РЗИ- София.

Уви, вирусът е много нападателен и се връща с нова мощ, призна той. Всяка една мярка, която вкарваме, без значение в София, или в цялата страна, от нея се чака някакъв резултат в някакъв период. Да кажа коя ще е най-тежка за софиянци, не бих могъл, защото ограниченията, които вкарваме от на следващия ден, ще засягат хората по друг метод, акцентира той.

Той разяснява и заканата на някои заведения да продължат да работят, макар затварянето. „ Това, което виждаме, е избрана реклама на заведение. При инспекцията се открива, че заведението не работи “, уточни той.

Според Пенчев не може да се каже дали локдаунът от 10 дни ще е задоволителен. „ Не може да подсигуряваме, че в границите на 10 дни ще се спре разпространяването на вирусите. Трябва да запазим най-малко равнището, което имаме сега, а не да вървим нагоре “, съобщи още той.

„ Бяхме в хипотезата на един по-оптимистичен вид. Уви, той не се сбъдна, затова се наложи да бъдат взети тези ограничения. Аз моля да се съблюдават тези ограничения “, прикани шефът на РЗИ.

„ Ако наклонността на хоспитализация в София се резервира, до няколко дни ще сме в колапс. Персоналът е константна големина. Той не може да поеме повече от поставените му задания. Той е на ръба, няма по какъв начин да обслужва повече болнични лица “, сигнализира шефът на столичното РЗИ.

Той регистрира, че сега заетостта на леглата е съвсем 90%. „ 80 и, само че данните са от през вчерашния ден. Говорих с шефовете на лечебни заведения. Единият споделя аз имам 8 кревати – 4 за интензивни и 4 за неусложнени. Друг споделя, че изобщо няма кревати “, уточни той.

В София са санкционирани 219 индивида за неносене на маски.„ 300 лева е минималната санкция. Това са хора, които се пробват да са бунтари в своето държание и не пазят себе си и другите. Но тъкмо тези хора, когато се разболеят, се оплакват, че не са били обслужвани. Като цяло софиянецът съблюдава ограниченията ", изясни той.

Ежедневно има закани към специалистите ни, популярност богу, че не са набили някого, сподели още доктор Пенчев.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР