Родителите, сестра ми и най-добрият ми приятел ме познаха веднага.

...
Родителите, сестра ми и най-добрият ми приятел ме познаха веднага.
Коментари Харесай

Боби Турбото: Семейството ме позна веднага

„ Родителите, сестра ми и най-хубавият ми другар ме познаха незабавно. Отричах до последно, само че към петия-шестия лайф към този момент нямаше смисъл “, описа Борислав Захариев за приключенията си като Баба Яга. „ Никога не се отхвърляйте от фантазиите си и се борете до последно, с цел да ги сбъднете. В момента, в който кажете  „ Не мога! “, няма да можете. Всеки е надарен – един за едно, различен – за друго “, безапелационен е още Боби Турбото, който се носи върху крилете на насладата от успеха в „ Маскираният артист “ 2. „ Хората обичат театъра и от това по-хубаво няма. Защото те имат потребност се разтоварят, да се позабавляват, да се ухилен с нас. Благодарен съм им “, показа той в " На кафе ".

Чаровникът претърпява същински подем – отличният артист, прочут на по-зрялата необятна аудитория от тогавашното шоу на Иван и Андрей „ Сблъсък “, е новият любимец на най-младите телевизионни почитатели. Чаровникът, който победи като номер едно в мистериозното шоу, за следващ път потвърди, че владее зрелището в целия му набор – от песните до танците и пантомимата, към която се придържаше, до момента в който панелистите се опитваха да изкопчат от него насочваща за личността му информация. Баба Яга даде всичко, че и повече от себе си  - първа се качи при проверяващите, по време на подготовките наби свиреп петата си и куца цялостен месец, като на песента " Speed " даже не можа  да стъпи и си помагаше с ръце.

Ако титулярите и гостуващите детективи ходеха по-често на спектакъл, може би към този момент щяха да са гледали страхотния моноспектакъл на Захариев в Сатирата „ Извънземни пристрастености “ – и тогава нямаше да имат и микрон съмнение кой беснее под костюма и клюнестия нос на Баба Яга. В интерес на истината единствено гастрольорката в панела Яна Маринова позна Турбото, само че сътрудниците й нещо не „ вдянаха “. А в Хепи бара на комиците Турбото е в стихията си, режисиран от Калин Сърменов в извънредно цветна и шарена режисура. Шефът на арт храма преди два сезона подаде ръка на Борислав и го избави от безработицата, а малко по-късно започнаха да работят дружно над текста, който е по концепция на Борислав и с присъединяване на Михаела Кацарова.

„ На някои героят може би наподобява болен, на други - прекомерно разумен, на трети – извънземен, герой за независимост, подстрекател, идеалист. Но всичко това не е смешка, не е подигравка, а горчивата истина, като от дребните неща се стига до огромните и сериозните ", споделя надареният Захариев. Той се превъплъщава като никой различен в афиша през този изстрадал и чудноват сезон – премиерата напълно революционно беше на 14 юли. Пред феновете е дребният човек с безкрайните си истории - червени, сини, оранжеви, зелени, които, като се смесят, се трансформират в тиня и гювеч. Модел за сфинкс, духовник в Тибет, продажница,  „ няма мъж, няма жена, няма куче, няма котка – всичко е едно “, Тръмп, Борис Джонсън - тъй като има вяра в стадния имунитет, макар че ние тук сме единствено стадо. „ Станах прочут със своята дивотия, започнах да не помня уроците от предходните си животи “, жалва се разказвачът, който от време на време извисява глас за мега шлагери на Франк Синатра и Елвис Пресли, на Дони и Момчил, чува се и претекст от „ Ветрове “ на Лили Иванова, която е кумир за актьора, мечтаещ за дует с примата. Борислав Захариев приказва и за чистата обич отвън простотиите във Facebook, и за ретро романтиката  – самият той сега е от най-желаните ергени в София. В Сатирата го хвалят още като един от най-големите работохолици с високо професионално достолепие, който обаче постоянно е подготвен да се самоиронизира. „ Ако се вземем насериозно, нещата не са на добре. Въпреки всички гадости, които претърпяваме като човечество, би трябвало да запазим духа си, да се забавляваме. Давам душата си за една усмивка. За това и участвах в " Маскираният артист ", безапелационен е Захариев.

Маестрото на качественото шоу е още алпинист и обича чистия въздух и чистите връзки. Изкачил е всички върхове в родните масиви – остава му единствено наречения на Христо Ботев. Захариев желае да запише и албум  - с „ Д2 “, „ Ъпсурт “, Графа, Васил Найденов, „ Б.Т.Р. “, Мария Илиева...  Той е в девети клас, когато в Зимния замък се качва на сцената, с цел да се включи в осъществяването на „ Хей, момиче “ на самите „ Б.Т.Р. “ Има и още един сходен случай – като студент в първи курс в НАТФИЗ се влива в редиците на балет “Дива “ в НДК, където Лили Иванова прави маратон от концерти под мотото „ Любовта е по-силна от всичко всичко “.   

Захариев в продължение на шест години работи и върху сюжет за филм, само че стартът на плана занапред ще бъде обект на диспути с подобаващите продуценти.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР