Родителите, които искат да изпратят децата си на детска градина

...
Родителите, които искат да изпратят децата си на детска градина
Коментари Харесай

В забавачка без преглед, само с подпис от родителя

Родителите, които желаят да изпратят децата си на детска градина след отварянето на забавачките, не е нужно да ги водят на наложителните прегледи, макар дългото неявяване. Това са отговорите на МОН на въпроси на съюзите на шефове и учители в навечерието на отваряне на градините.

Децата ще постъпват в забавачките единствено с декларация на родителите, че не са заболели. Засега най-малко няма опция да се създадат предварителни проби на учителите и медицинския личен състав. МОН е декларирало, че първоначално ще има опция да финансира правенето на проби, само че към този момент те ще обзет доста дребна част от личния състав. Родителите сами ще носят отговорност, че са пуснали детето си в детска градина.

На въпрос кой остава под карантина при инфектирано дете – цялата група или градината, отговорът е, че цялата детска градина. На процедура това значи и всички родители на деца плюс техните контактни лица.  Няма да има условие за отдалеченост, което в градините е невероятно, само че ще се понижи броят на децата в групите – да вземем за пример 12. Възможно е това да значи, че ще се редуват на смени – едната седмица едните, а другата – останалата половина. Ако част от личния състав откаже да се върне на работа, тъй като е в рискова възраст, ще има сборни групи. Температура преди влизане в градината ще се мери единствено на деца с забележими признаци на заболяване. Малките няма да носят маски, само че групите няма да се смесват по двора и коридорите. При опция ще се употребяват обособени входове. Остава отворен въпросът дали учителите, които ще върнат в забавачките, ще бъдат застраховани и от кого.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР