Родените в нелицензирания в Разград зоокът две лъвчета продължават да

...
Родените в нелицензирания в Разград зоокът две лъвчета продължават да
Коментари Харесай

Новите клетки в зоопарка в Пазарджик не отговаряли на нуждите на двете спасени лъвчета

Родените в нелицензирания в Разград зоокът две лъвчета не престават да имат здравословни проблеми и се нуждаят от специфични грижи и кафези, каквито няма в България. Това припомнят в известие до медиите организациите " Четири лапи " и " Дивите животни ", които сега се грижат за лъвчетата Максуд и Терез.

Те провеждат митинг на следващия ден от 12 часа пред постройката на Министерския съвет против решението на общинския съвет в Разград от предходната седмица да изпрати лъвчетата в зоопарка в Пазарджик. Решението опонира на полученото от премиера увещание, че лъвчетата ще бъдат изпратени в избавителен център за животни в Холандия.

В писмото се припомня и че зоопаркът в Пазарджик няма опитни и подготвени експерти гледачи, а в града " няма ветеринарни лекари и клиники, които имат задоволителен опит с диви животни, а още по-малко с такива, които имат характерни потребности ".

Организациите настояват, че още преди разградските общински съветници да одобрят преместването, в зоопарка в Пазарджик са построили кафези за лъвчетата. " Те са с задоволително огромна повърхност, само че са сложени по този начин, че животните нямат никаква опция за усамотение ", показват двете организации. Според тях това ще подложи Максуд и Терез на сериозен и непрекъснат тормоз. Новите кафези пък не били с условията на актуалните стандарти за развъждане на огромни котки.

В писмото се споделя, че положението на Максуд и Терез продължава да бъде несигурно. На 27 януари те са били прегледани от доктор Марк Йолкел от Берлинския институт за проучване на зоопаркови и диви животни " Лайбниц " и от експертите от Централна ветеринарна клиника в София. Резултатите се посочили погрешен напредък на костите на Терез. Проблемът постанова смяна на диетата й и в случай че това не докара до усъвършенстване, ще се наложи да й бъде направена интервенция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР