Родената в Плевен Нети прекарва първите 6 месеца от живота

...
Родената в Плевен Нети прекарва първите 6 месеца от живота
Коментари Харесай

Нети: 6 месеца съм живяла в дом „Майка и дете“

Родената в Плевен Нети прекарва първите 6 месеца от живота си в дом „ Майка и дете “. Тя е единствено на седмица, когато попада в общественото заведение, откакто убеждават дамата, която я е родила, че е по-добре да остави бебето и то да бъде осиновено от съществени хора, вместо да се чуди по какъв начин да го гледа, описа самата Джилда Първанова-Алексиев, майката  на Нети, в „ Търси се “. Както към този момент се знае, въпросната дама, която живее в Германия, е същинската родителка на Антоанета Добрева и това излиза наяве през 2019-а. „ В тези времена беше неуместно да отглеждаш извънбрачно дете. С татко й имахме къса връзка – случи се по Нова година. После той не ме потърси, а аз карах цветна бременност “, връща лентата Джилда.



Тя се съгласява да даде момиченцето си, откакто й изясняват, че професор и жена му от София от дълго време чакат за бяло и хубаво дете. Всъщност по-късно се прецизира, че професорът е уредил осиновяването за сестра си – доцента по физика Светла Добрева, другата майка на Нети, и нейния брачен партньор, доктор Георги Добрев, които по това време са към този момент към 50. Именно поради сбърканата диря Джилда не съумява да открие детето си в продължение на десетилетия.  

„ През целия си живот съм се чувствала като човек, който не знае нещо доста значимо за себе си. Когато го научих, през първите дни ми беше извънредно мъчително за мен самата “, признава Нети. „ Бях в първи клас, когато разбрах, че се споделям Антоанета. Учителката изчете дневника, само че аз не чух да загатва Нети. Така че в междучасието бях подготвена да си потегли, тъй като бях уверена, че съм сбъркала класната стая. Когато се прибрах у дома, запитах намусено татко ми за какво някакви хора се обръщат към мен с „ Антоанета “. А той – като добър психолог – ме успокои: „ Моето момиче, това е кралско име “. Е, единствено пропусна да ми каже, че кралицата е била обезглавена. Но  по този начин или другояче продължих да бъда Нети. По-късно разбрах, че майка ми е имала другарка, на която са казвали по този начин “, коментирала е звездата от Армията, която губи баща си Джиджи, когато е младеж и двете със Светла по-късно живеят много тежко. Доцент Добрева обаче в никакъв случай не разкрива на щерка си, че е осиновена. Нети открива, че доста неща не са такива, каквито наподобяват, когато в домашния списък намира медицински документ, от който излиза наяве, че нейната кръвна група е друга от тази на родителите й. Освен всичко друго, Светла е със зелени очи, а докторът – със сини. Нети попада на още един документ в домашния списък: на смъртен акт, публикуван на името на Антоанета Добрева – по този начин се е казвала първата щерка на доктор Добрев.   

Из „ Раковски “ обаче се приказва, че Джилда е разискала изумителната обстановка, която още един път потвърждава, че няма по-гениален сценарист от живота, първо с майката на Дони – химичка, която е известна с извънредно здравия си разсъдък и съответен метод към действителността.     

По време на цялата тази история, която си е жив сюжет за филм, някои неща се случват на избрани дати. Нети схваща, че има жива майка на рождения ден на щерка си Лилия, а за първи път се вижда с Джилда на 2 август – датата, на която преди 30 години умира баща й Джиджи.  Има и още един халюцинационен миг – Дони и Нети се познават от дълго време с Петко Кръстев, биологичния татко на актрисата.  Той е пръв приятел на Сашо Дойнов от Армията, с който Дони и Нети са дружно от десетилетия, и е в арт компанията, която се събира всяко лято във Варвара. И тъй като артистът от плевенския спектакъл има дребни проблеми със сърцето, Нети се постарава напълно деликатно да му заяви, че е негова щерка. „ Петко, помниш ли Джилда? А нали тя ти е казвала, че е родила дете от теб? Е, аз съм това дете “, е бил монологът на Нети.  И тук Петко Кръстев за малко да падне от стола в кръчмата, възклицавайки до безконечност „ А, стига, бе, Нети... “. „ Ща, не ща, тате, в този момент ще би трябвало да поживея още някоя и друга година, че да ти се веселя “, изля душата си Петко в „ Търси се “.



И след това разкри, че Джилда преди време била една от най-красивите дами в България. „ Когато я видях за първи път, пломбите изпадаха от зъбите ми на тротоара “, направи той колоритен комплимент на тогавашната си възлюбена. Вече се знае, че Петко Кръстев е татко и на Александра Кръстева от Би Ти Ви. Ководещата на „ Тази събота и неделя “ чува новината, че има сестра, до момента в който кара. И споделя на Петко: „ Тате, ти си бащата на века “. Но същинското учудване настъпва, разбирайки, че въпросната сестра е Нети.

„ Нито за момент не съм упрекнала мама Джилда. Още когато чух гласа й за първи път по телефона, бях сигурна, че тя ме е родила и няма потребност от никакъв ДНК. Може би и двете сме научили уроците си и по тази причина сме благословени да се открием. А на мама Светла и баща Джиджи бих целунала ръка, тъй като с помощта на тях съм това, което съм “, изповяда още Нети, която разкри, че диша надълбоко във всеки сериозен миг и по този начин съумява да възвърне салдото в възприятията и в мислите. Дони пък й е признателен за три неща – за щерка им Лилия, за невероятната й обич към него и по тази причина, че го учи на мир. „ Нети трябваше да изтърпи много от мойте странности “, откровен е индивидът оркестър.                  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР