Род ДРЕЕРТова се случи отново. Тази вечер, в състава на

...
Род ДРЕЕРТова се случи отново. Тази вечер, в състава на
Коментари Харесай

Виктор Орбан: Западът влезе във война с Русия

Род ДРЕЕР
Това се случи още веднъж. Тази вечер, в състава на неголяма група представители на медиите, се срещнах за трети път с унгарския министър председател Виктор Орбан. Аз споделих на публицистите и издателите, че този човек ще ги раздруса, те няма да повярват какъв брой друг е Орбан от облика, който му основават в западните средства за всеобща информация.
 
Той е остроумен, има възприятие за комизъм

доста е интелигентен и безусловно убеден в себе си. Около него не се въртят пресаташета и той не е толкоз деликатен в думите си, че да се чуват единствено празни брътвежи. Той е в действителност забавен. Казах на тези хора, които бяха поканени на срещата с премиера: " Вие няма да повярвате, че международен водач може да бъде подобен ".
Орбан прекара с нас два часа, отговаряйки на всички въпроси, даже на най-острите, които задаваше полският публицист. И това очевидно му харесваше.
Миналата година разговарях за премиера с деятел от неговата партия Фидес и той съобщи, че в страната няма различен подобен политик, който може да премине незабавно от създаване на тактика на висше равнище към диалог със селяни на фермерския пазар, като и в двата случая ще се държи напълно естествено и откровено. Аз му повярвах. Ако Орбан се появяваше повече по американската телевизия, хората щяха да си сформират абсолютно  друго мнение за Унгария.

Такъв би трябвало да е роденият политик

Към края на двучасовата ни сказка той подсети, че през днешния ден е четвъртък и това е денят, който постоянно посвещава на четене. Един публицист го попита какво чете в този момент. Орбан загатна няколко книги, сред които превод на маджарски на биография на Джо Байдън. Той сподели, че желае да научи освен това за американския президент. После добави, че Байдън не е измежду обичаните му водачи, само че се възхищава на политическата резистентност на този човек, изключително на това по какъв начин е сдържал възприятията си, когато първата му жена е починала в автомобилна злополука.
Беше ясно, че Орбан приказва изцяло съществено. Приличаше на това по какъв начин някой остарял военачалник приказва с удивление за своя съперник, просто тъй като е намерил нещо удивително в характера му.
Ние бяхме 15 души, измежду присъстващите на срещата американци бяха Сохраб Ахмари, Гледън Папин, редакторът на European Conservative Марио Фантини и американският редактор на Spectator Зак Кристенсън.
Бяха заложени значими въпроси за руско-украинския въоръжен спор.

Орбан е бялата гарга в натовското ято

Той през цялото време настойчиво настояваше за преустановяване на огъня и спокойно урегулиране, само че не заради някаква особена обич към руснаците, а от боязън за ориста на Унгария и Европа. Той е незаслужено опетнен, като е именуван прислужник на Путин, само че на него не му пука от това.
По думите на премиера, Западът би трябвало да разбере, че Путин не може да си разреши да загуби, и няма да загуби, тъй като би трябвало да бъде избран отново идната година, а той не може да се кандидатира като президент, претърпял проваляне във въоръжен спор.
Освен това, сподели Орбан, Русия не може да допусне

наличието на НАТО в Украйна

Отдавна отминаха дните, когато Русия можеше да подчини Украйна или да сложи другарски режим на власт там. Ако Русия беше постигнала бърза победа, това би било допустимо. Но в този момент няма никаква вяра за това. Следователно, съгласно Орбан, стремежът на Русия е да трансформира Украйна в неуправляема руина, тъй че Западът да не може да претендира за нея като трофей. И Москва към този момент реализира задачата. " Сега това е Афганистан, - сподели Орбан. - Ничия земя. "
Западът не схваща, че в Украйна времето е на страната на Русия. Русия е голяма страна и може да активизира доста огромна войска. А в Украйна човешките запаси са на изчерпване. И какво следва по-нататък?

" Ние сме в огромна, огромна неволя "  

сподели той, имайки поради Запада. Ако Русия организира сполучливо своето пролетно нахлуване, страните от НАТО ще би трябвало да отговорят на въпроса дали да изпратят свои бойци да се бият за Украйна. Орбан счита, че американският народ преглежда такава опция, само че европейците се отвращават от сходна мисъл, тъй като при положение на разширение на спора техните страни ги чака съсипия.
Какво говорите? Натовските войски ще водят война с руснаците в Украйна?
Да, споделя Орбан. Днес това звучи диво, " само че в случай че погледнем траекторията на придвижване, по какъв начин стигнахме до днешната обстановка, такава вероятност не може да бъде изключена ". " Западът се намира в положение на война с Русия. С всеки минал ден ние от ден на ден се въвличаме в нея. Такава е действителността ", акцентира той.
Орбан ни сподели, че

не желае война сред Запада и Русия

Той приканва за мир и го прави през цялото време, заявявайки, че никой няма да завоюва от войната. Той ни изясни, че доста хора на Запад се заблуждават, без да схващат какво се случва и какво може да се случи.
Западът може да си мисли, че не води война с Русия, само че, изпращайки от ден на ден оръжия и приближавайки се все по-близо до военна намеса, западните водачи водят рискова игра със себе си, с Русия и със западното общество.
Продължава в идващия брой на ГЛОБУС
 >

 
 
 
 >  
                           
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР