Рияд потвърди плановете си за увеличаване на добива на петрол

...
Рияд потвърди плановете си за увеличаване на добива на петрол
Коментари Харесай

Саудитска Арабия разпердушини цената на петрола

Рияд удостовери проектите си за увеличение на добива на нефт от 1 април, когато изтича съглашението ОПЕК + за понижаване на добива, заяви пред ТАСС източник, осведомен с проектите на саудитския петролен колос Сауди Арамко (Saudi Aramco).

Да, в действие са. Обещават да доближат рандеман от 12,3 милиона барела, сподели той.

По-рано Сауди Арамко разгласи, че е получил от министерството на енергетиката напътствие да усили добива до оптималното ниво от 12,3 милиона барела на ден. За да бъде доближат този размер, част от суровината даже ще бъде конфискувана от вътрешния пазар.

Цената на нефт вид Брент падна през днешния ден под 23 $ за барел за първи път от 2002 година в очакване на напредък на добива на страните от ОПЕК от 1 април.

Споразумението за понижаване на добива сред Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и още няколко страни производителки на нефт, известно като ОПЕК+, изтича в края на март. Не бе реализиран консенсус за удължаването му, защото Саудитска Арабия и Русия не преодоляха разликите си. Москва предлага продължение на съглашението при предходните условия и единствено за второто тримесечие на годината, а Саудитска Арабия желае повишение на съкращенията с 1,5 милиона барела на ден до края на годината.

Провалът на съглашението докара до внезапно поевтиняване на суровината, за което способства и намаляването на търсенето поради пандемията от ковид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР