Риск“ е централно понятие на политиките за сигурност, те се

...
Риск“ е централно понятие на политиките за сигурност, те се
Коментари Харесай

Доц. Васил Гарнизов: Извънредното положение у нас бе или паническа реакция, или за пиар


„ Риск “ е централно разбиране на политиките за сигурност, те се провеждат към него. Смесването на риска с други тематики като закани, рискове, неустановеност, неустойчивост и така нататък основава несигурност в политическите практики по редукция на риск.

Това е един от изводите, към който се сплотиха участниците в кръгла маса, проведена от преподаватели от Нов български университет и анализатори от " Риск Монитор ". Темата беше „ Неопределеност, неустановеност, риск. Политики по ръководство на риска в актуалната среда “.

„ По някои въпроси рисковете се подценяват . Администрациите омаловажават малко евентуални рискове, само че те могат да провокират тежки последствия (криза в нуклеарна електроцентрала, пандемия например). Освен да се мисли за вероятни рецесии, би трябвало да се подхващат и ограничения “, изясни пред Радио София доцент доктор Васил Гарнизов , учител в Департамент „ Антропология “ на Нов български университет.

Той посочи, че изключителното състояние в България беше въведено точно като стъпка към ръководство на риска.

Реакцията и ограниченията бяха разнообразни в обособените страните, даже в границите на Европейския съюз.

Според Гарнизов у нас изключителното състояние беше или като паническа реакция, или като пиар дейности . Затягането и разпускането на ограниченията доведоха до тежки съмнения у жителите.

С Васил Гарнизов беседва Мария Илиева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР