Риши Сунак се похвали на PMQs, че консерваторите намаляват инфлацията

...
Риши Сунак се похвали на PMQs, че консерваторите намаляват инфлацията
Коментари Харесай

Риши Сунак се похвали, че намалява инфлацията - пет часа след като цифрите показват, че се е повишила

Риши Сунак се похвали на PMQs, че консерваторите понижават инфлацията - единствено пет часа откакто формалните данни демонстрираха, че процентът ненадейно се е повишил.

В яростен диалог с Кийр Стармър, подложеният на критика министър председател се опита да се поздрави за стопанската система и упрекна лейбъристите, че желаят да „ унижат страната “.

Лидерът на торите сподели на депутатите: „ Докато той приказва за страната, позволете ми да го осведомявам какво в действителност се случва през миналата седмица - инфлацията е намаляла повече от половината от 11% на 4%, действителните заплати се покачват за пети следващ месец. Миналата седмица лихвите започнаха да падат и милиони хората започнаха да се възползват от намаляването на налозите. "

Г-н Сунак също се опита да се отхвърли от инфлацията от 11%, когато " получи тази работа " като министър председател през октомври 2022 година - макар предизвестието на Bank of England, че това ще доближи стремглавия % през юни същата година, когато беше канцлер.

Неговите забележки до...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР