Римските мъдреци определяли характера на хората според датата им на

...
Римските мъдреци определяли характера на хората според датата им на
Коментари Харесай

Римския хороскоп най-точно определя характера според датата на раждане

Римските мъдреци определяли характера на хората съгласно датата им на раждане, оприличавайки ги с птици. Вижте какво настояват за вас и ще се убедите какъв брой точни за предсказанията им. Що за птица сте вие, дефинира датата ви на раждане.

Феникс: 1-31 януари

Според античните мъдреци той е митичната Жар птица, която умира, принасяйки се в жертва за положителното на другите. Тя символизира възкресението и безсмъртието. Носи шанс и берекет. Никому не вреди, защото се храни единствено с капки роса. Свързват я с розата на Райската градина; с Христос, който изгоря под жаркото слънце, разпънат на кръста, само че възкръсва на третия ден, побеждавайки гибелта.

Фениксът има отношение към слънчевата сила и преобразуванията, които стават в Космоса. Хората, родени през януари, имат мощна воля и непреклонен дух. Не се опасяват да кажат истината в очите, даже и това да им вреди. Имат истински хрумвания, а естествената просветеност им оказва помощ леко да се оправят с всяка обстановка, даже и да е много заплетена. Бързо схващат и бързо дават отговор.

Интуицията им е доста мощна и в случай че я слушат, в никакъв случай няма да сгрешат. Обичат да оказват помощ на хората към себе си и са способни на огромни жертви. Никога не губят своя оптимизъм и мощната си религия. Не бива да не помнят, че „ Желязото се кове, до момента в който е горещо “.

Кълвач: 1-29 февруари

Той символизира могъщата магическа мощ и е считан за пророческа птица. Представяли са го за страж на Зевс (Юпитер); страж на Ромул и Рем и прочие Кълвачът е арийската птица на буреносния облак, а праисторическите северноамерикански индианци я олицетворявали с бога на войната.

Хората, родени през февруари, са доста сърдечни и доброжелателни. Имат изострен разум. Те са прозорливи и сдържани. Обичат да оказват помощ на изпадналите в неволя, без значение дали се отнася за техни близки или напълно непознати хора. Те имат мощно развито възприятие за дълг и прецизно извършват своите задания.

Силно прочувствени са и в случай че се влюбят, са способни на всевъзможни жертви в името на любовта. Нерядко правят огромни нелепости под диктовката на своите усеща, само че един път осъзнали, че бъркат, се отдръпват, с цел да не се върнат в никакъв случай повече. За тях е в действие поговорката: „ Не оставяй питомното, с цел да гониш дивото “.

Лястовичка: 1-31 март

Тя символизира вярата, шанса и щастието. Тя е предвестител на пролетта, на възраждащия се живот. Считали са я за свещената птичка на богиня Афродита (Венера). Древните египтяни наричали лястовичките „ неугасващи полярни звезди “.

Дързост, честност, иден триумф и удобни промени – всичко това отново е обвързвано с лястовичката. Тя символизира превъплъщението и преобразяването на природата; има отношение към позитивните промени. Хората, родени през март са доста благородни. Съчувстват и оказват помощ на нещастните или заболели хора. Имат огромно сърце и в случай че могат, ще вдъхнат вяра на всички хора по света.

Верни са на приятелите си. Мразят лъжата и лицемерието. Те са безпределно търпеливи, само че не чак до такава степен, че да им се качат на главата. Ако някой прекали с нахалството си, вземат ограничения и го слагат на място. Вътрешният им глас е непогрешим, само че не би трябвало да не помнят, че „ Първата мисъл е от Бога, втората – от Дявола “.

Сокол: 1-30 април

Символизира неугасващия блян към успеха, която обезпечава самостоятелност и независимост, изключително тази на духа. Нерядко го свързват по качествата и достолепията с орела, защото доста си наподобяват. Соколът е изразител на смелостта, на светкавичните дейности и жадност за по-добър живот. Той въплъщава духа-пазител. В античен Египет, Ра – богът на слънцето, се е появявал с кацнал върху главата му сокол.

Соколът не може да бъде в подчинено състояние. Той би трябвало да е свободен, с цел да лети на воля. Хората, родени през април, са отлични водачи, умеещи да се оправят с всяка обстановка. Те са надарени стратези. На пръв взор пасивни, внимават да не избързват, само че пристигна ли подобаващия миг, работят самоуверено и уверено. „ Атаката е най-хубавата защита “, споделят те и ловко пазят правата си.

Не са отмъстителни и в случай че някой ги е засегнал, а по-късно се е извинил, могат да му простят. Не обичат да се клюкарства зад тила им и в случай че схванат, че това става, измислят заслужено и поучително за сбъркалия отмъщение. Трябва да заобикалят алкохола и пикантните храни, с цел да запазят здравето си. За тях се отнася латинската поговорка, че „ Във виното е истината, във водата – здравето! “.

Фазан: 1-31 май

Символ на светлината в Древен Китай. Той въплъщава още хубостта, огромния шанс и късмет за прогрес и триумф в живота. Олицетворява също добродетелността и мощната майчина обич. Закриля зараждащия се живот и го защищава от зло, от всевъзможни външни или други вмешателства. Служил е като емблема на китайския император.

Родените през май са доста упорити, търпеливи и непрекъснати в своите действия хора. Работата не ги плаши, даже и да е доста, само че от време на време някой би трябвало да ги подбутне, с цел да им даде начално ускоряване и с цел да се заловят по-здраво със дилемите си. Качеството на сътвореното от тях е великолепно. Имат действителен взор за нещата и хората.

Много уравновесени са, само че в случай че някой ги излъже, са способни да излязат от кожата си. Яростта им е доста огромна. Никога не не помнят стореното им зло и дори след 50 години ще могат да опишат какво тъкмо се е случило и по какъв начин са си отмъстили… За тях важи поговорката: „ Бързата работа е позор за майстора “.

Пеликан: 1-30 юни

В древността са считали, че пеликанът храни своите дребни със личната си кръв и по тази причина е знак на саможертвата, милосърдието и благочестивостта. Нерядко го оприличават с жертвата на Христос, тъй като е дал кръвта си, с цел да измие греховете на хората. Символизира още разпъването на кръста или избавлението посредством кръвната жертва и пречистването.

Хората, родени през юни, са доста амбициозни и упорити. Способни са да минат през всевъзможни трудности, с цел да реализиран задачите си. Те в никакъв случай не се отхвърлят от своите проекти и работят целеустремено, до момента в който ги осъществят. Лесно се приспособяват към всевъзможни условия и хора.

Тяхната съобразителност и огромна просветеност им оказват помощ, с цел да изберат най-верния път или да вземат най-правилното решение, когато това се постанова. Трябва да се грижат повече за своето здраве. Добре би било да не не помнят поговорката: „ Без здраве, даже и с парцел – празен живот “.

Паун: 1-31 юли

Тази красива птица символизира Слънцето и Дървото на живота, а също по този начин безсмъртието на хубостта, любовта и дълголетието. Паунът е естественият знак на сияйните звезди на небосклона. В древността деликатно са следели дейностите му, защото неговата възбуденост или тъй наречените “танц на дъжда “ били свързани с повреждане на времето, с идния дъжд или стихия. Олицетворява още състраданието и бдителността, царствеността и великолепието.

Той е знак на достолепие. Паунът е емблемата на цариците и принцесите, а „ стоте очи “, ситуирани върху красивите му пера напомняли за всевиждащата Църква. Паунът е знак и на светците, тъй като опашката му наподобява на ореол, а разперена в кръг, значи издигането над земните неща. Единствено завистниците са популяризирали слуха, че паунът е малоумен, надменен и суетлив.

Родените през юли са извънредно благородни хора, надарени със забележителна естествена просветеност. Дребнавостта и низките човешки пристрастености са им непознати. Те са като едни огромни деца, които имат вяра, че всички са положителни като тях и никой не може да им навреди. За страдание, доста скоро схващат, че това не е тъкмо по този начин и си вземат нужната поука. Успяват да изградят към себе си надеждна отбрана против неподходящите външни въздействия.

Способни са да преминат през всички житейски компликации, с цел да осъществят фантазиите си. Доброто познаване на живота и законите в обществото ще им помогне да се повдигнат. „ Важно е да те виждат, споделят те, останалото е елементарно! “ Добре би било да не не помнят казаното от Теренций: „ На умният прилича да тества всички средства, преди да прибегне до оръжието “.

Гълъб: 1-31 август

Символ е на виталния дух (душата), преминаващ от нашия свят в отвъдното. Птицата, която е кръжала над главата на Дева Мария, е била гълъб – знак на светлината, явен знак за Великата майка и Господарка на небето. Гълъбът е свещената птица на Адонис и Бакхус, а със звезда на главата – свещената птица на Венера, олицетворяваща мощните усеща и сладострастието.

Емблемата на Атина, символизираща живота, е гълъб с маслинена клонка в човката. Според японците гълъбът е неоспоримия господ на войната, а гълъб с меч символизирал настъпването на края на войната, послушание, мир и дългоденствие. Но по принцип тези птици са доста войнствени. Способни са да се избият за трошичка самун.

Гугутките са кротки, а не гълъбите. Хората, родени през август са търпеливи и кротки, до момента в който някой не ги засегне, било с думи или с дейности. Те държат доста на своето семейство, на околните и приятелите, и не разрешават на никого да нарушава техния домакински уют или спокойствието им. Случи ли се това, стават войнствени и агресивни; не се стопират пред нищо, до момента в който не възвърнат мира и хармонията.

Онзи, който си е разрешил да ги засегне, получава подобаващ урок и то подобен, че в никакъв случай повече да не се пробва да прави несгоди. Много интелигентни, те бързо преценят всяка обстановка и работят съгласно съответните случаи. Не бива да избързват с дейностите си, както и да не не помнят, че „ Спокойният диалог обезсилва гнева “.

Жерав: 1-30 септември

Считан е за делегат на боговете. Именно той е свещената птица на господ Аполон, знак на светлината и общуването с боговете. Белите жерави символизирали дълголетието, щастието и благоденствието, а белотата им се свързвала с Острова на блажените, където живеели. Именно те отвеждали човешките души в Рая.

Древните китайци считали жерава за „ Патриарх на пернатите “, за медиатор сред небето и земята. Родените през септември са порядъчни хора, положителни и лоялни със заобикалящите ги. Притежават мощна вътрешен глас, ярки анализаторски качества и храброст да работят, когато това се постанова. Те са способни на огромни жертви, когато става дума за техните близки и изключително за децата.

Майчинският или бащинският инстинкт е доста мощно развъртян при тях. Мъдри и уравновесени, те движат делата си с блестяща проницателност и нормално при тях резултатите рядко са съдбовни. Притежават безспорен артистичен гений. Онова, което ги крепи, е вярата. Респектират с държанието си и вдъхват почитание. Не бива обаче да не помнят, че „ Нищо не цъфти постоянно и век века заменя “.

Лебед: 1-31 октомври

Древните го смятали за „ птица на живота “, за „ зората на деня “ или „ птица на поетите “, която се нуждаела от усамотение и самотност, с цел да сътвори прелестните си шедьоври. И в действителност, толкоз доста хубост и великолепие имат тези луксозни бели птици! Белите лебеди символизирали чистотата и невинността на духа, на милосърдието, а черните били отъждествявани с мъчениците, с християнското примирение и отдръпването от света на суетата.

Лебедът значи още превъплъщението и неочакваното влюбване, по този начин, както Зевс се влюбил в Леда и с цел да я завоюва, се трансформирал в хубав бял лебед. Спомнете си и приказката на Андерсен за грозното патенце. При всички случаи лебедът се отъждествява с любовта, духовната непорочност и всичко най-красиво на този свят.

Хората, родени през октомври, са чаровни, с благи маниери и огромна доза здравомислие. Мразят разправиите и вършат всичко допустимо, с цел да запазят хармонията и положителните си взаимоотношения с близките. Трудно могат да ги изкарат от равновесие, само че случи ли се това, оня, който го е сторил, без подозрение ще съжалява след това.

Те обичат своя дом, само че не са безразлични към забавните всемирски събития, където отиват с наслада и където нормално се открояват измежду останалите. Обичат да се заобикалят с красиви предмети, рискувайки да нарушат бюджета си. Винаги сортират приятелите си. Трябва обаче да знаят, че „ Богатството и почестите са краткотрайни и несигурни “.

Ястреб: 1-30 ноември

Той е слънчева птица, наричана от античните гърци и римляни „ бързият делегат на Аполон “. Според иранците олицетворявал светлината, тъй като сходно на орела, можел да доближи Слънцето и да го огледа, без да трепне. В Древен Египет постоянно се среща Сфинкс с глава на ястреб, а емблемата на Великата майка и богиня на Запада и Подземното царство Аменти, също е ястреб.

Той е знак на властта под и над Земята. Родените през ноември са уверени в себе си, властни хора. Те не обичат да им се опонира. Казват това, което мислят. По душа са господари. Борят се до дъно за идеята, която са приели. Когато имат против себе си мощен съперник, изчакват, изследват детайлите и ситуацията и тогава, когато другият минимум чака, нанасят съкрушителния удар.

Мразят лъжата. Склонни са да простят откровено споделената неточност на другар, само че не я не помнят. Ако се постанова, могат да поемат огромен риск и се случва да се изложат на огромни рискове. Преди да се хвърлят в „ бойни дейности “, би било добре да си спомнят, че „ Благите думи стоманени врати отварят “.

Орел: 1-31 декември

Символ е на властта и царското достолепие. Той символизира всички небесни богове, слънчевия зенит и духовното начало. Смятало се е, че орелът може да отлети до Слънцето, да се взре в ослепителното му зарево и да се слее с него. Той е вестител на успеха над враговете, на интелекта над физическото начало и изобщо на всички добродетели у индивида.

Считат го още за медиатор сред боговете и хората. Символизира още небесната мощ на светещото небе, огряно от ярката слънчева светлина, която гълтам мрака. Издигащият се нагоре орел съставлява освободената част на първичната материя, а двуглавият е знак на всеослушание и могъща, двойна мощ.

Хората, родени през декември, са доста съществени, работливи и ерудирани. Познанията им са огромни. Обичат реда и дисциплината. Много от огромните учени са родени точно през декември. Онези, които изкарват прехраната си с физически труд, също са дисциплинирани и съзнателни при осъществяване на своите отговорности.

Практичността е една от положителните им черти. Никога не си губят времето. Мразят ходатайствата; реализират всичко на собствен личен тил. Подобно на орела, който колкото и високо да лети, вижда всичко, което става под него, те знаят какво мислят за тях заобикалящите ги.

Под суровият им външен тип постоянно се крие нежна, поетична душа и огромно благородно сърце.

Инфо: https://evolife.bg/

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР