Рик Брайт, бивш високопоставен служител в здравеопазването на САЩ, заяви

...
Рик Брайт, бивш високопоставен служител в здравеопазването на САЩ, заяви
Коментари Харесай

Експерт, изгонен от Тръмп: Мерките са неадекватни

Рик Брайт, някогашен почитан чиновник в опазването на здравето на Съединени американски щати, съобщи пред Конгреса, че доста животи са били " изгубени поради бездействието на държавното управление " в ранните стадии на коронавирусната зараза, съобщи БГНЕС.

Той управлява американската държавна организация, която се пробва да създаде ваксина против ковид, само че предишния месец беше отхвърлен от длъжността си. По-рано Брайт съобщи, че е отхвърлен от поста си поради изразена угриженост във връзка с методите на лекуване, оповестени от президента Тръмп. Американският президент го уволнил като " неудовлетворен " чиновник. Брайт сподели пред Конгреса, че първи е обърнал внимание върху дефицита на здравно съоръжение през януари, само че " не получил отговор ".

" Ако в този момент не успеем да подобрим нашия отговор, основавайки се на науката, аз се притеснявам, че пандемията ще се утежни и ще се удължи ", сподели той. Брайт сподели на комисията по опазване на здравето, че през януари той получил имейл, който " в никакъв случай няма да не помни " - от снабдител на медицински маски, който предизвестил за сериозен дефицит. Именно поради това той е безапелационен, че споделил на виновните по веригата в администрацията, че не може да повярва, че те стоят с безучастни лица и не вършат нищо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР